Εκατόμβες νεκρών καθώς το Ισραήλ βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία.

Το Ισραήλ κάνοντας πράξη τις απειλές των προηγούμενων ημερών βομβάρδισε το νοσοκομείο Αλ Αχλί στην πόλη της Γάζας όπου έβρισκαν καταφύγιο χιλιάδες τραυματίες. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο υγείας από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 500 άνθρωποι.

Τις προηγούμενες ημέρες ο ισραηλινός στρατός καλούσε τους γιατρούς των νοσοκομείων να εγκαταλείψουν τα κτίρια. Οι ίδιοι όμως αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τους ασθενείς τους (μεταξύ των οποίων βρέφη σε θερμοκοιτίδες) δηλώνοντας ότι έχουν αποφασίσει να πεθάνουν μαζί τους. Όλη τη νύχτα κρατούσαν τις σειρήνες και τους φάρους των ασθενοφόρων αναμμένους ώστε να φαίνεται από απόσταση ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Αυτό δεν εμπόδισε τον Ισραηλινό στρατό να προχωρήσει στην προειλημμένη απόφαση προκαλώντας εκατόμβες νεκρών. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη άγνωστος καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπάρχουν εκατοντάδες άτομα κάτω από τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στα νοσοκομεία της Γάζας πριν από το βομβαρδισμό του Αλ Αχλί ήταν ότι σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις δεν επαρκούσαν πλέον οι σακούλες για τη μεταφορά των πτωμάτων.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι επιθέσεις και σε εγκαταστάσεις και σχολεία του ΟΗΕ όπου βρίσκουν καταφύγιο εκτοπισμένοι και συγκεντρώνονται ήδη πρώτης ανάγκης. Επιθέσεις πραγματοποιούνται και στα κλειστά συνοριακά περάσματα προκειμένου να αποτραπεί η έξοδος προσφύγων και η είσοδος τροφίμων και φαρμάκων.

Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί σε όλο τον κόσμο χαρακτηρίζουν το λουτρό αίματος ως γενοκτονία και ζητούν τη σύσταση διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που πραγματοποιεί το Ισραήλ. Αυτό δεν φαίνεται να κάμπτει πάντως τη στήριξη που λαμβάνει το Τελ Αβίβ από δυτικές κυβερνήσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφθεί την Τετάρτη το Ισραήλ για να εκφράσει τη στήριξή του στις Ισραηλινές επιχειρήσεις ενώ παρόμοια αιτήματα φέρονται να έχουν καταθέσει οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Ουκρανίας, Μητσοτάκης και Ζελένσκι.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ