Εισβολή της ΕΛΑΣ στο καμπ Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο

Πηγή: ΠΡΙΝ

Κανονική εισβολή πραγματοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις στον καταυλισμό των Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο. Από πολύ νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης αστυνομικοί όρμησαν μέσα στο καμπ, έσπαγαν πόρτες σπιτιών, όπου μένουν οικογένειες Κούρδων (πολλοί αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες) και τους πέταγαν έξω! Στόχος είναι να εκκενώσουν τον χώρο, που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες. Η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει από νωρίς τα αντιδραστικά της δόντια.

Δυόμισι ώρες αργότερα το κτίριο ήταν ζωσμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν επίσης καταλάβει την εσωτερική αυλή και πολλοί ασφαλίτες. Εντύπωση προκαλεί η άφιξη φορτηγού του Δήμου Λαυρεωτικής που στάθμευσε κοντά στην είσοδο αφού για αρκετή ώρα ο οδηγός συνομίλησε με τους αστυνομικούς. Γείτονες εργαζόμενοι με τους οποίους μιλήσαμε μας είπαν ότι έδιωξαν τους Κούρδους γιατί «κάτι θέλουν να κάνουν με το κτίριο».

Όπως κατήγγειλαν στο Πριν Κούρδοι που έμεναν για χρόνια στον καταυλισμό, η αγριότητα της αστυνομίας ήταν έντονη, δεν δίσταζαν να σπάνε πόρτες και να εισβάλλουν πάνοπλοι αστυνομικοί μέσα σε δωμάτια, που κοιμόντουσαν παιδιά!

Η βάρβαρη αστυνομική επιχείρηση στο καμπ του Λαυρίου αποτελεί μέρος της πολιτικής επιβολής του «νόμου και της τάξης», ειδικά απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, πολύ περισσότερο εάν αυτοί είναι οργανωμένοι και πολιτικοποιημένοι, όπως η ενεργή κοινότητα των Κούρδων του Λαυρίου.

Ταυτόχρονα, η άθλια ενέργεια της κυβέρνησης της ΝΔ κατά των Κούρδων αγωνιστών είναι και ένα «δώρο» στην κυβέρνηση της Τουρκίας, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα. Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση Ερντογάν χαρακτήριζε πολύ συχνά τον καταυλισμό στο Λαύριο, με τις γυναίκες και τα παιδιά, ως στρατόπεδο εκπαίδευσης… τρομοκρατών και απαιτούσε από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις να το σφραγίσουν.

Πιεζόμενες από το κίνημα αλληλεγγύης οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αρνηθεί ή «παίξει καθυστέρηση». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκινά τη δεύτερη θητεία της με μια τέτοια αθλιότητα. Είχε ήδη από τον Απρίλιο του 2023 περάσει τροπολογία, με την οποία παραχωρούνταν ο χώρος στον δήμο Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «η εκκένωση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς να προβληθεί αντίσταση, έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των ατόμων καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ήταν ακατάλληλο για διαμονή»!

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από το κτίριο μεταφέρθηκαν συνολικά 53 άτομα σε δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου: 26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά. Να οι «τρομοκράτες»…

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ