σκαι ναζι αυτιάς

Ο Γ. Αυτιάς εξυμνεί φασιστικά σύμβολα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

«Βράζει το αίμα τους» ήταν το μόνο που βρήκε να πει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Γιώργος Αυτιάς, καθώς μετέδιδε το ρεπορτάζ για μαθητές που φώναξαν εθνικιστικά συνθήματα και ζωγράφισαν τον Κέλτικο Σταυρό.

Ο Κέλτικος Σταυρός χρησιμοποιείται από αρκετές νεοναζιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της Χρυσής Αυγής που τον τοποθετεί και στις αυτοσχέδιες ασπίδες των ταγμάτων εφόδου. Είναι μάλιστα το σύμβολο που χρησιμοποιούν οι Έλληνες ναζιστές για να μαρκάρουν σπίτια προσφύγων και μεταναστών, που συχνά δέχονται δολοφονικές επιθέσεις.

H χρήση του Κέλτικου Σταυρού έγινε ευρέως γνωστή στους κύκλους ακροδεξιών οργανώσεων από τα τάγματα εφόδου της Κου Κλουξ Κλαν και αργότερα υιοθετήθηκε από το νεοναζιστικό Εθνικό Μέτωπο στην Αγγλία και άλλες οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, οι δημοσιογράφοι κορόιδευαν με εκφράσεις και γκριμάτσες όσους αντέδρασαν στα πρόσφατα εθνικιστικά και φιλοφασιστικά περιστατικά, ενώ ο Γ. Αυτιάς ζήτησε από το κοντρόλ να παίζουν εθνικιστικούς ύμνους – θυμίζοντας τις ημέρες που σχεδόν το σύνολο της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης προωθούσε το προφίλ των ναζιστών της Χρυσής Αυγής:

Μια απαραίτητη διευκρίνιση Το σχόλιό μας αφορά τον Γ.Αυτιά και τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και σε καμία περίπτωση την απεσταλμένη του σταθμού που μεταφέρει την είδηση προβάλλοντας μάλιστα τα νεοναζιστικά σύμβολα ώστε ο θεατής να μπορεί να σχηματίσει πλήρη εικόνα. Αν αυτό δεν ήταν σαφές στην αρχική διατύπωση ζητάμε συγγνώμη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ