Ένα σημαντικό περιστατικό συνέβη τη χθεσινή μέρα λίγο πριν την διαδήλωση του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Άνδρες της Ασφάλειας με καλυμμένα χαρακτηριστικά κυνήγησαν και στρίμωξαν έναν πολίτη που κατευθυνόταν προς τη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο. Μάλιστα ο πολίτης είναι γνωστός στην πόλη για την πολιτική του δράση, καθώς εργάζεται και στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.
Ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, άνοιξε την κάμερα και μετέδιδε Live το περιστατικό, απευθύνοντας διαρκώς ερωτήσεις προς τους ασφαλίτες σχετικά με την επιχείρηση. Αυτοί αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους, ενώ δεν απάντησαν καν αν πρόκειται για επιχείρηση της αστυνομίας. Ταυτόχρονα 2 ασφαλίτες επιφορτίστηκαν με την σκληρή εργασία να μπλοκάρουν την εικόνα της κάμερας με τις πλάτες τους.
Στη συνέχεια παρότι ο πολίτης έδειξε αμέσως την ταυτότητά του, ισχυρίστηκαν πως δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο στο σημείο και του ζήτησαν να πάει μαζί τους σε σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Κατά διαβολική σύμπτωση πρόκειται για το σημείο που πριν από μερικά χρόνια, η αστυνομία είχε κακοποιήσει έναν Κύπριο φοιτητή και στη συνέχεια είχε ισχυριστεί πως αυτός είχε χτυπήσει σε μια Ζαρντινιέρα.
Τελικά μετά τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου και τις παρεμβάσεις των περαστικών η αστυνομία άφησε ελεύθερο των πολίτη, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στη διαδήλωση κρατώντας το πανό της ΒΙΟΜΕ. Παρά την θετική έκβαση, η στάση της αστυνομίας γεννά ερωτηματικά. Ως κράτος εν κράτει εμποδίζει πολίτες να κατευθυνθούν προς τη διαδήλωση και δεν νιώθει καμία ανάγκη να απαντήσει στις ερωτήσεις για Δημόσιο Έλεγχο. Αν δρα τόσο ανεξέλεγκτα μπροστά σε κάμερα, στο φως της μέρας, τι θα ήταν άραγε διατεθειμένοι να του κάνουν, αν δεν παρενέβαιναν οι περαστικοί και ο δημοσιογράφος;