παππάς χρήστος διαπραγμάτευση κυβέρνηση

Διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τον ναζί Χρήστο Παππά;

Πηγή: ΠΡΙΝ

Διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον φυγόποινο Χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, του Σαββάτου 8 Μαΐου, το οποίο δεν είχε διαψευστεί από την κυβέρνηση μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του υπαρχηγού της ΧΑ Περικλής Σταυριανάκης δηλώνει στα Νέα πως μετέφερε στον πελάτη του «αίτημα από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του»!

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα, ο Π. Σταυριανάκης δηλώνει:

«Ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησαν μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».

Πρόκειται για απίστευτη πρόκληση η κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με τον νεοναζί υπαρχηγό της εγκληματικής συμμορίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως –παρά την εξαφάνισή του μετά την καταδίκη του- μπορεί να τύχει και ευνοϊκής μεταχείρισης!

Αλήθεια αυτό εννοούσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης όταν δήλωνε πως κανείς δεν ξεφεύγει από την ΕΛΑΣ, για να «χάσουν» τελικά τον Χρήστο Παππά;

Εξάλλου υπάρχει παρελθόν για το πώς οι καταζητούμενοι Χρυσαυγίτες δεν βρίσκονται ποτέ από τις αστυνομικές αρχές και παρουσιάζονται όποτε αυτοί το επιλέξουν: Ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος (Περίανδρος) παρέμεινε για εφτά χρόνια φυγόδικος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή κι εμφανίστηκε μόνος του…

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κάνει λόγο για «δήλωση-βόμβα» και επισημαίνει σε ανάρτησή του:

«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τις δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Μιχ. Χρυσοχοΐδη ότι η σύλληψη Παππά είναι επικείμενη (“όλους τους πιάνει τελικά η ΕΛΑΣ “).

Τώρα μαθαίνουμε για μια κατ’ ουσίαν διαπραγμάτευση ανάμεσα σε “κρατικό παράγοντα” και τον φυγόποινο ναζιστή. Ποιος είναι αυτός ο κρατικός παράγοντας; Η αναφορά σε παράγοντα και όχι σε αξιωματούχο (ο κος Σταυριανάκης είναι προσεκτικός στις εκφράσεις του) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για πολιτικό στέλεχος. Αλλά, ακόμα και αν είναι κρατικός αξιωματούχος, είναι προφανές ότι τέτοιες προτάσεις γίνονται μόνον κατόπιν εντολών.

Ποιος έδωσε την εντολή αυτής της άτυπης διαπραγμάτευσης; Και τι ευεργέτημα μπορεί να υποσχεθεί ο κρατικός παράγοντας, με δεδομένη την πρωτόδικη απόφαση που θα τεθεί υπό τη βάσανο του Εφετείου από ανεξάρτητους δικαστές;».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ