«Χρειαζόμαστε άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία», λένε 18 ανθρωπιστικές οργανώσεις

Σε ανακοίνωσή της την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, η Μόνιμη Διϋπηρεσιακή Επιτροπή, που έχει θεσπιστεί επισήμως από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και συγκεντρώνει 18 ανθρωπιστικές οργανώσεις που είτε βρίσκονται υπό την αιγίδα του Οργανισμού είτε είναι ανεξάρτητες, εκφράζει την αγανάκτησή της για την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει, στοχοποίηση «ενός ολόκληρου πληθυσμού» αμάχων και των υποδομών τους.

«Χρειαζόμαστε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. Έχουν περάσει 30 ημέρες. Φτάνει πια. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα», τονίζει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι διευθυντές των 18 ιργανώσεων, μεταξύ των οποίων ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, η Γενική Γραμματέας της CARE International, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων, η Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι οργανώσεις ζητούν σεβασμό του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, καλούν σε άμεση και α΄νευ όρων απελευθέρωση όλων των αμάχων που κρατούνται όμηροι και απαιτούν την προστασία των αμάχων και των υποδομών στις οποίες βασίζονται, όπως και την άμεση είσοδο βοήθειας προς τους αμάχους της Γάζας.

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση (στα αγγλικά) και να δείτε τις υπογράφουσες οργανώσεις κάνοντας κλικ εδώ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ