βιομε

Αποκλεισμός της ΒΙΟΜΕ από ΜΑΤ και είσοδος ασφαλιτών στο εργοστάσιο

Επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη, καθώς ισχυρές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τους χώρους του εργοστασίου υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα του fund που εξαγόρασε σε πλειστηριασμό το οικόπεδο της πρώην Φίλκεραμ.

Η επιθετική κίνηση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους του fund. Πέρα από τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει την περιοχή, εντός των χώρων του εργοστασίου βρίσκονται άνδρες της ασφάλειας και ΟΠΚΕ, εμποδίζοντας την πρόσβαση των εργαζομένων ακόμα και σε χώρους που δεν ανήκουν στο εκπληστειριασμένο οικόπεδο, όπου βρίσκονται μηχανήματα και υλικά παραγωγής που ανήκουν στο συνεργατικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, καλούν σε συγκέντρωση στη συμβολή της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής και της οδού Λαέρτου, κοντά στο εργοστάσιο. Σε δήλωσή τους στο infolibre.gr οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στον χώρο και τονίζουν πως πρόκειται για μία προσπάθεια από το fund και την αστυνομία «να εκβιάσουν μία κατάσταση».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ