βιομε

Άμεσος ο κίνδυνος για τη ΒΙΟΜΕ – Σε εγρήγορση το κίνημα υπεράσπισής της

Πηγή: alterthess

Σε κίνδυνο βρίσκεται το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ καθώς σήμερα το πρωί εργολάβοι του fund που αγόρασε σε πλειστηριασμό το οικόπεδο προ ολίγων μηνών ήρθαν να περιφράξουν τον χώρο. Η απόπειρα απετράπη από εργαζόμενους-ες και αλληλέγγυο κόσμο και αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνέλευση αλληλεγγύης στον χώρο του εργοστασίου για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματά υπεράσπισης του αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το fund αύριο προτίθεται να προβεί στην περίφραξη του χώρου, με ό,τι σημαίνει αυτό για το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ δήλωνε ότι δε θα δεχτεί κανένα τελεσίγραφο καθώς και ότι θα υπερασπιστεί «τις δομές του κοινωνικού κινήματος που προάγουν την αλληλεγγύη, την αυτο-οργάνωση και την αυτοδιαχείριση όπως η ΒΙΟΜΕ και δεν κάνουμε βήμα πίσω!».

Μεταξύ άλλων σημείωνε ότι «δέκα χρόνια τώρα, οι εργαζόμενες/οι της ΒΙΟΜΕ είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν το εργοστάσιο και τις ζωές τους ούτε στις σειρήνες των υποσχέσεων των εκάστοτε κυβερνώντων ούτε στους πραιτοριανούς των fund που έρχονται να μας αγοράσουν με τον πλούτο που μας έκλεψαν, πετώντας στο δρόμο εργαζόμενους, οικογένειες και ολόκληρες ζωές, με τη βοήθεια της κρατικής καταστολής που επιτίθεται βάναυσα σε κάθε ελεύθερο, κοινωνικό ανακτημένο χώρο, προς όφελος του real estate και των επιχειρηματιών».

«Εμείς, οι αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι που βλέπουμε στο συλλογικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, ένα παράδειγμα ενός άλλου τρόπου διαβίωσης, μία σύγκλιση οραμάτων, ιδεών και πράξεων, δηλώνουμε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το εργοστάσιο και το πρόταγμα της εργατικής αυτοδιαχείρισης μέχρι τέλους και καλούμε όλο το αλληλέγγυο κίνημα να δώσουμε μαζί και αυτόν τον αγώνα!»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ