Δίκης Λιγνάδη Παρατηρητήριο δικαστήριο απαγόρευση reporters united

Απαγόρευση της παρουσίας του «Παρατηρητηρίου Δίκης Λιγνάδη» στο δικαστήριο

Μία έμμεση απαγόρευση της παρουσίας του «Παρατηρητηρίου Δίκης Λιγνάδη» εφάρμοσε σήμερα το δικαστήριο, την ημέρα που θα ξεκινούσε ουσιαστικά η διαδικασία της δίκης του κατηγορούμενου Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού Reporters United, με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, δικηγόρων & ακτιβιστών και σκοπό τη συνεχή, ανεξάρτητη διαδικτυακή ενημέρωση για τη δίκη Λιγνάδη.

Το δικαστήριο δεν επέτρεψε την είσοδο στις παρατηρήτριες, καθώς όπως αναφέρουν ξαφνικά σήμερα εμφανίστηκε λίστα διαπίστευσης με τα ονόματα πέντε δημοσιογράφων, χωρίς να εξηγείται ο τρόπος και η διαδικασία με την οποία πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Όπως σημειώνει στην καταγραφή του το «Παρατηρητήριο», κατά της παρουσίας μελών του στο δικαστήριο τάχθηκαν με έντονο τρόπο αφενός ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, και αφετέρου δημοσιογράφος μεγάλου ΜΜΕ.

Το μετέπειτα αίτημα του «Παρατηρητηρίου» για να γίνει δεκτή η παρουσία μελών του απορρίφθηκε. Το «Παρατηρητήριο» σημειώνει ότι είναι μεν σε ισχύ μέτρα κατά της πανδημίας με όριο 15 ατόμων ανά αίθουσα, όμως το όριο αυτό μπορεί να παρακαμφθεί με απόφαση του προεδρεύοντος του δικαστηρίου.

Ακολουθούν οι αναρτήσεις του «Παρατηρητηρίου Δίκης Λιγνάδη»

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ