Άντε πάλι με την τουρκική σημαία…

Σε ένα ακόμη εθνικιστικό ξέσπασμά της, η εφημερίδα Τα Νέα σημείωνε πρόσφατα ότι η ελληνική πλευρά θα απευθύνει πρόσκληση στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να επισκεφθεί την Αθήνα παρά το γεγονός ότι αυτός υποδέχθηκε τον Κοτζιά χωρίς την ελληνική σημαία.

Δυο προβλήματα: Καταρχήν η εφημερίδα δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν έχει αφήσει δικτάτορα και αυταρχικό ηγέτη με τον οποίο να μην ενισχύει τις σχέσεις του (Ισραήλ, Αίγυπτος, ΗΠΑ κτλ) αλλά εστιάζει μόνο σε ένα κομμάτι πανί. Παρόμοια σχόλια θα περιμέναμε από εφημερίδες όπως ο Στόχος και η Χρυσή Αυγή και όχι από τον ΔΟΛ.

Δεύτερον το θέμα με τη τουρκική σημαία έχει εξαντληθεί και η εφημερίδα επιδεικνύει την προκλητική ανικανότητά της να παρακολουθήσει το δημόσιο διάλογο.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Δεν υπάρχει διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτόκολλο που να καθορίζει ποιες σημαίες θα τοποθετήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξένων επισήμων. Είθισται να τοποθετούνται και οι δυο αλλά κανένας δεν μπορεί να το επιβάλλει.

Από την πλευρά της η τουρκική προεδρία φαίνεται πως έχει έναν κανόνα που τηρεί απαρέγκλιτα, όποιος και αν είναι ο φιλοξενούμενος στο προεδρικό μέγαρο. Εάν είναι ομότιμος (πρόεδρος ή βασιλιάς) τοποθετούνται και οι δυο σημαίες. Εάν ο φιλοξενούμενος έχει άλλη ιδιότητα τοποθετούνται δυο μεγάλες τουρκικές και μια μικρή του φιλοξενούμενου στο τραπεζάκι.

Και επειδή στον ΔΟΛ έχουν μια τάση να δημιουργούν fake news για την Τουρκία (όπως η παλαιότερη ανύπαρκτη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα την οποία ο όμιλος κάλυψε… με κάθε λεπτομέρεια) σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε και μερικά παραδείγματα με εικόνες για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΓΕΕΘΑ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (2013)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ