Τζούλιαν Ασάνζ

Α. Χατζηστεφάνου: Ο αργός θάνατος Ασάνζ, μήνυμα για την δημοσιογραφία διεθνώς

Ο επικεφαλής του Infowar, Άρης Χατζηστεφάνου, μιλώντας στον 98.4 του Ηρακλείου και τον Γιώργο Σαχίνη για τον αργό βιολογικό και ψυχολογικό θάνατο του εκδότη-δημοσιογράφου Τζούλιαν Ασάνζ, σημείωσε με νόημα πως η υπόθεση του χρησιμοποιείται ιδίως από τις ΗΠΑ ως παράδειγμα «εξόντωσης» της ίδιας της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας.

Ένας άνθρωπος που πρόσφερε τόσα πολλά στην ανθρωπότητα παγκοσμίως πεθαίνει καθημερινά μέσα σε μια συνωμοσία κρατών, διεθνών οργανώσεων και ΜΜΕ, ως συνέπεια της απόφασης του μαζί με μερικούς ακόμη μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, να καταδείξουν πως το «σιδερένιο κράτος και οι υπερεθνικές εξουσίες» δεν είναι ανίκητες.

Ο Άρης Χατζηστεφάνου, μίλησε ακόμη στον 98.4 για τις εξελίξεις στη Νότιο Αμερική, σημειώνοντας ότι η κρίση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού στις χώρες αυτές, οδηγεί τους υμνητές του λιγότερου κράτους σε όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση και παρουσία του σιδερόφραχτου κράτους και των κρατικών μηχανισμών αστυνομίας και στρατού.

Είναι προφανές, κατέληξε, ότι οι ΗΠΑ με την αναβίωση του δόγματος Μονρό, επαναφέρουν την λογική της «πίσω αυλής» τους για όλη την Νότιο Αμερική.

Πηγή: Νέα Κρήτη

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ