Αντωνόπουλος διαδηλώσεις

ΚΕΔΔΕ: Παράνομη η απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά της ΕΕ

Παράνομη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζει η «Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας» την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων ενάντια στην ελληνική προεδρία και την ΕΕ από την αστυνομική διεύθυνση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, η απαγόρευση αυτή αποτελεί σοβαρό βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη:

«Η σύλληψη και ποινική δίωξη του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παύλου Αντωνόπουλου, με την αστήρικτη κατηγορία της «συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση», όπως αποφάσισε και διέταξε η κυβέρνηση, αποτελεί ουσιαστικά «δίωξη» του συνταγματικά κατοχυρωμένου, δημοκρατικού δικαιώματος της ελευθερίας του συνέρχεσθαι.

Η παραπομπή σε δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση τη στιγμή που δεκάδες χρυσαυγίτες εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ η κυβέρνηση με τη βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ εκτινάσσει σε νέα ύψη την τρομοϋστερία και επιτίθεται σε κόμματα, πολιτικές δυνάμεις, αγωνιστές και διανοούμενους που στρέφονται εναντίον της.

Την ίδια στιγμή η επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο, κάθε δίκαιος και μαχητικός αγώνας των εργαζομένων και του λαού, όπως των υπό «διαθεσιμότητα» καθηγητών και των σχολικών φυλάκων, αντιμετωπίζεται με την ωμή βία και την καταστολή.

Με βάση όλα τα παραπάνω και ενόψει της δίκης του Παύλου Αντωνόπουλου στις 23 Ιανουαρίου 2014, η ΚΕΔΔΕ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθυνθεί σε αντίστοιχες κινήσεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα και την αντιφασιστική πάλη, σε εργατικά συνδικάτα, μαζικούς λαϊκούς φορείς και προσωπικότητες για μια αποφασιστική απάντηση ενάντια στην αντιδημοκρατική αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ