ρουβικωνας

Και τι πα’να πει «Ρουβίκωνας» δηλαδή;

Κατερίνα Δήμα (Fullmoon)

Πηγή: Kollectnews

Πάει να πει ότι ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει να διασχίσει για λογαριασμό σου το Ρουβίκωνα, είσαι εσύ.

Aν πιάναμε εξαπίνης, δηλαδή χωρίς πρόσβαση σε «σκονάκι» γκουγκλαρίσματος, όλους αυτούς που έχουν κάτι να πουν για το Ρουβίκωνα και τους ρωτούσαμε τι πάει να πει «Ρουβίκωνας» οι περισσότεροι δεν θα ήξεραν. Θα προσπαθούσαν στα πρόχειρα να μαντέψουν, από τον νοηματικό συνειρμό, και θα κατέληγαν ότι ήταν κάποιος σούπερ ήρωας της μυθολογίας τύπου Μπάτμαν-Προμηθέας, Σπάιντερμαν-Γολιάθ, ή δεν ξερωγω τι άλλο.

Και δεν θα θεωρούσαν καθόλου σημαντικό το γεγονός ότι έκαναν λάθος κι ότι είναι ο ποταμός που διέβη –με συμβολική σημασία συγκρουσιακής ετοιμότητας- ο Ιούλιος Καίσαρας. Θα έκαναν δηλαδή,την «εμπεριστατωμένη» κριτική τους ενάντια στις πρακτικές του Ρουβίκωνα, και δεν θα ένιωθαν καθόλου γελοίοι να αποδομούν, με θράσος, έννοιες και γεγονότα τα οποία ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να κατανοήσουν, ή να πληροφορηθούν γι’ αυτά. Και δεν θα ένιωθαν γελοίοι όχι επειδή δεν είναι, αλλά επειδή αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Η ευκολία που καίει μάγισσες στην πυρά, που αναπαράγει άκριτα ότι την ταϊζουν τα ΜΜΕ, που καταπίνει τα λύματα του θεάματος, που ζητάει την ευλογία ενός άρρωστου παιδεραστή επειδή λέγεται «παπάς», που χώνεται μέσα στα βυζιά της κάθε τηλεπαρουσιάστριας η οποία υπόσχεται με λαγνεία δωρο-επιταγές που θα εξαγοράσουν τη μιζέρια σου, χωρίς να συνειδητοποιείς ότι όσο πιο πολύ απλώνεις το χέρι για να τις πάρεις, τόσο περισσότερο σφίγγουν οι αλυσίδες της αυτόβουλης δουλείας σου -της ίδιας δουλείας που σε κάνει να δέχεσαι 3 οικογένειες να σε κυβερνάνε 100 χρόνια τώρα, με τους γιους και τις κόρες του καθένα που καταληστεύει τη ζωή σου, και τη ζωή του παιδιού σου, να περιφέρονται σαν σωτήρες με παρατρεχάμενους υπηκόους.

Και κατά τα άλλα σου φταίει ο Ρουβίκωνας. Που απαρτίζεται από ανθρώπους –όχι πιτσιρικάδες, κουκουλοφόρους, μπάχαλους, όπως σου έχουν μάθει μηχανικά να παπαγαλίζεις οι μεγαλορουφιάνοι δημοσιογράφοι, αλλά άνθρωπους, ενσυνείδητα συμπεριφερόμενους, πολιτικοποιημένους ανθρώπους. Ανθρώπους από την δική σου τάξη, με συνείδηση και συναίσθηση, που απλά η ιδεολογική τους λογική έχει μέσα τη «συγκρουσιακή ευθυτένεια» άλλων εποχών – των εποχών που κατάφεραν να σε κάνουν να ξεχάσεις ρίχοντάς σε με τα μούτρα στα android και μετατρέποντάς σε σιγά σιγά στο απόλυτο anthropoid.

Mία συγκρουσιακή ευθυτένεια που κατάφεραν να σε κάνουν να την κατανοείς πλέον, μόνο με ακίνδυνους για την εξουσία τρόπους, μόνο αν σου πατήσουν τον κάλλο (που σου έχουν φυτέψει στον εγκέφαλο) διεγείροντας το θυμικό σου δηλαδή, με διαφορές όπως αυτή της «γενοκτονίας» από την «εθνοκάθαρση».

Γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αυτές οι ορολογίες είναι ούτως ή άλλως διανοητικά προϊόντα χειραγώγησης και εξόντωσης των λαών, που κατασκευάστηκαν από την ελίτ, στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού που η φοίτηση του ενός κοστίζει όσο ο μισός μας προϋπολογισμός για την Παιδεία. Εκεί δηλαδή όπου φοίτησαν αυτοί οι γόνοι των τριών οικογενειών που θα προτάξουν την «αριστεία της Ελλάδας» (κατάλαβες μωρή κυρά-Λένη παραδουλεύτρα, για σένα λέει), και που χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους ανάλογα με τον τρόπο που ανακατάσσονται οι χάρτες και πάντα με βάση τα συμφέροντα των πλουτοκρατών.

Πιο πολύ σε πειράζει που ο «Ρουβίκωνας» εκφράζει έμπρακτα τη διαμαρτυρία του,που αντιστέκεται δηλαδή (γιατί αυτή είναι η διαφορά της διαμαρτυρίας από την αντίσταση –«αντίσταση είναι η διαμαρτυρία που εκφράζεται έμπρακτα» ) απέναντι στα τζάκια και τα τσιράκια τους, που σου πίνουν το αίμα, παρά το γεγονός ότι αυτοί που σε εξουθένωσαν, σε διέλυσαν, σε οδήγησαν στην απόλυτη σύγχρονη σκλαβιά, έχουν το θράσος να κάνουν φιέστες και να βγάζουν βιβλία. Με τις δικές σου πλάτες βέβαια, γιατί έχουν ακόμα τη δική σου ανοχή.

Δεν καταλαβαίνεις ρε καημένε «περήφανε ιστορικά», ότι ο γιος αυτής της σύγχρονης Μαρίας Αντουανέτας, η οποία έχει το θράσος να βγάζει το βιπεράκι με τους έρωτες και τις εξουσίες, σου είπε ψέματα, σε κορόιδεψε, σε ισοπέδωσε, οδηγώντας σε στο ΔΝΤ σε μία εφιαλτική ομηρία ζωής που απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα ξεφύγουν ούτε τα εγγόνια σου; Δεν καταλαβαίνεις ότι ο «μαζί τα φάγαμε» ήταν κατσικωμένος υπουργός δεκαετίες, σε όλες τις κυβερνήσεις, όπως και σ’ εκείνη που σ’ έβαλε με ψεύτικα στοιχεία στο ευρώ; Το πρώτο έγκλημα που ξεκίνησε το ντόμινο των αυτοκτονιών λίγα χρόνια μετά.

Δεν φοβάμαι να αναφέρω τα ονόματά τους, γιατί άλλωστε τους φωτογραφίζω επαρκέστατα. Απλά απαξιώ. Δεν θέλω να «εξανθρωπίζω» άλλο, ακόμα και μέσα από το θυμό, μαριονέτες και ανδρείκελα που εσύ συντηρείς ανυποψίαστε εργάτη, με τα μαύρα νύχια απ’ τη δουλειά, τις πληγές απ’ τη λάντζα, τις φουσκάλες απ’ τη σφουραγγίστρα, εσύ που τους δίνεις άλλοθι μέσα από «νόμιμες διαδικασίες» που προστατεύουν μόνο αυτούς.

Γιατί, ξέρεις, σε καταλαβαίνω, κι εγώ και πολλοί άλλοι (που εσύ μπορεί ακόμα και να τους θεωρείς απέναντί σου, γιατί αυτό σε ταϊζουν τα κανάλια) όμως η κατανόηση των άλλων δεν αρκεί. Γιατί αν δεν καταλάβεις εσύ ποιους δικαιώνεις και ποιους καταδικάζεις, στον τοίχο πάντα εσένα θα στήνουν. Οι κρεμάλες πάντα για σένα θα στήνονται. Απλά η ελίτ που εφευρίσκει τους όρους θα τις βαφτίζει «αυτοκτονίες».

Γιατί ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει να διασχίσει για λογαριασμό σου το Ρουβίκωνα, είσαι εσύ.

ρουβ 4

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας για την παρέμβαση στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου «Έρωτας και εξουσία»:

Την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην οδό Σταδίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου «Έρωτας και εξουσία». Μεταξύ των ¨εκλεκτών¨ ομιλητών της βιβλιοπαρουσίασης ήταν ο Νίκος Παπανδρέου ( της γνωστής οικογένειας που έχει λεηλατήσει τον κοινωνικό πλούτο), ο Σωτήρης Μουσούρης (αναπληρωτής γ.γ. ΟΗΕ) και το γνωστό παχύδερμο του ένδοξου σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, Θ. Πάγκαλος.

Το θράσος του συγκεκριμένου βετεράνου πολιτικού (που επί σειρά ετών ήταν από τους στυλοβάτες της οικονομικής λεηλασίας του τόπου) να εμφανίζεται δημόσια δε μπορούσε να περάσει αναπάντητο. Έτσι θελήσαμε να του απαντήσουμε δια ζώσης για την περιβόητη δήλωσή του «μαζί τα φάγαμε», που ως φράση οριοθετεί πλήρως και είναι η επιτομή του κυνισμού του πολιτικού προσωπικού της μεταπολίτευσης που κατέστρεψε τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.

Είκοσι σύντροφοι εισβάλαμε στο χώρο της βιβλιοπαρουσίασης την ώρα που μιλούσε ο Πάγκαλος και χαλάσαμε έστω και για λίγο την κωμικοτραγική φιέστα που διοργάνωσε το γνωστό απεργοσπαστικό βιβλιοπωλείο Ιανός. Η πολυάριθμη αστυνομική παρουσία δε μπόρεσε να εμποδίσει την παρέμβαση, που περιελάμβανε και τη ρίψη αρκετών αυγών στην αξιολύπητη συνάθροιση. Την επιλογή να χειροδικίσουμε την αφήνουμε για κάτι πιο σοβαρό.

Αναρχική Ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ

ρουβ 1

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ