Ο Σόιμπλε και η Σαμπρίνα

Mήνυμα του Μπάμπη Κουρουνδή, μέλους ΠΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή την σύλληψή για την αντιφασιστική και αντιρατσιστική του δράση

«Μετά από την ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών θα ήμουν αχάριστος αν δεν έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που ενδιαφέρθηκαν δείχνοντας ότι ο αντιρατσισμός και ο αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν είναι μειοψηφικός αλλά πηγή έμπνευσης και ριζοσπαστισμού. Ενημερωτικά για όσους και όσες δεν το γνωρίζουν να πω ότι σήμερα στο αυτόφωρο αποφασίστηκε ότι και ο Σπύρος Μαρκέτος θα δικαστεί ως δικηγόρος (ανενεργός αλλά δεν έχει σημασία), όπως και εγώ, στο Εφετείο Πλημελημμάτων. Η 16χρονη Σαμπρίνα θα δικαστεί από το Μονομελές Ανηλίκων. Και οι τρεις είμαστε ελεύθεροι.

Δεν μπορώ να μην κάνω λίγα σχόλια πάντως για τη διαφορά που έχουν δύο “ξένοι” στην ίδια χώρα: 1) ο Σόιμπλε είναι υπουργός της κυβέρνησης μιας χώρας που συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες που καταστρέφουν χώρες. Η Σαμπρίνα γεννήθηκε σε μια τέτοια χώρα, δεν γνώρισε ποτέ τους γονείς της και αναγκάστηκε να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. 2) οι αστυνομικοί προχθές έκαναν τη Σαμπρίνα να κλαίει. Οι αστυνομικοί θα στέκονται σε λίγες ώρες ώρες προσοχή μπροστά στο Σόιμπλε. 3) η Σαμπρίνα φοράει μαντίλα. Ο Σόιμπλε θα φοράει “κουκούλα” και θα υποδεικνύει νέες περικοπές και απολύσεις λέγοντας ότι φταίει η Σαμπρίνα.

Αυτό που με κάνει αισιόδοξο είναι ότι για την πλειοψηφία του απλού κόσμου στην Ελλάδα ανεπιθύμητος είναι ο Σόιμπλε και όχι η Σαμπρίνα. Αυτό τρέμει η κυβέρνηση και καλά κάνει. Εμείς, μαζί με τις Σαμπρίνες, τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους καθηγητές θα φτιάξουμε μια Ελλάδα, μια Ευρώπη κι έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και ρατσισμό. Χωρίς καπιταλισμό».

Περισσότερα για την υπόθεση θα βρείτε εδώ

Πηγή: ilesxi.wordpress.com/

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ