μπασκιά ζωγραφική τέχνη εμπόρευμα νέα υόρκη ΗΠΑ τζαζ καλλιτέχνης

Ζαν Μισέλ Μπασκιά: Ένα εμπόρευμα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

infowarlogoΟι εκπομπές διατίθενται δωρεάν.
Αν θέλετε όμως μπορείτε να ενισχύσετε
το info-war.gr

Σας πηγαίνουμε σε μία έκθεση ζωγραφικής, την οποία προφανώς δεν μπορείτε να δείτε από το ραδιόφωνο. Γι’ αυτό κρατάμε τις μουσικές που ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη και τους μουσικούς που εμπνεύστηκαν από αυτόν.

Με αφορμή μία έκθεση για τον Ζαν Μισέλ Μπασκιά που οργανώνει η οικογένειά του στο Μανχάταν, αναρωτιόμαστε πώς γίνεται ένα έργο τέχνης που θα μπορούσε να σου στοιχίσει τη ζωή τη δεκαετία του 1970, σήμερα να σου στοιχίζει 100 εκατομμύρια δολάρια.

Αφήνουμε σε εσάς να αποφασίσετε αν ο Μπασκιά είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες των τελευταίων δεκαετιών ή ένα δημιούργημα των εμπόρων τέχνης — και απλώς σας βεβαιώνουμε ότι βρισκόταν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Και ύστερα αλλάζουμε θέμα. Παίζουμε μπάλα σε μία παραλία της Γάζας, αφήνοντας σε κάτι ισραηλινά ντρόουνς να αποφασίσουν ποιος θα κερδίσει και ποιος θα πεθάνει.

Με αφορμή μεγάλη έρευνα που παρουσίασε η ελληνική πρωτοβουλία του BDS για την ισραηλινή εταιρεία Elbit, θυμόμαστε πώς έφτασε το Ισραήλ να έχει τη σημερινή πολεμική βιομηχανία και τι δουλειά έχει η Ελλάδα να της προσφέρει γη και ύδωρ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ