σκαι

Βραζιλία του… Τσάβες βλέπει ο ΣΚΑΙ στην Ελλάδα

Ελάχιστα δευτερόλεπτα διήρκεσε η γκάφα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ο οποίος έγραψε ότι ξένα μέσα συγκρίνουν την Ελλάδα με την… Βραζιλία του Τσάβες. Ήταν όμως αρκετά για να αποτυπώσουν την τρικυμία που επικρατεί στο κρανίο ορισμένων.

Τι είχαν στο μυαλό τους; Την Βραζιλία του Λούλα, ή την Βενεζουέλα του Τσάβες (και γιατί όχι του Μαδούρο;).

Στην πραγματικότητα το άρθρο, στο οποίο αναφέρονταν αποτελεί ένα λιβελογράφημα εναντίον των Ελλήνων και δημοσιεύεται στην γερμανική Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε. Το κείμενο αναφέρει ότι «οι υποστηρικτές της κυβέρνησης βρίσκονται σε όλες τις θέσεις κλειδιά, όπως συνέβαινε στην Βενεζουέλα του Τσάβες». Ο συντάκτης όμως επισημαίνει ότι το ίδιο ακριβώς έκαναν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τα κόμματα στα οποία η εφημερίδα αποδίδει την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας – μια μικρή λεπτομέρεια την οποία ο ΣΚΑΙ παρέλειψε να επισημάνει.

Το κείμενο της γερμανικής εφημερίδας αποτελεί ένα νεοφιλελεύθερο, συνειρμικό παραλήρημα, ο συντάκτης του οποίου δείχνει τα όρια των λογοτεχνικών του γνώσεων με κοινότοπες αναφορές στον Κάφκα και τον Όργουελ. Παράλληλα κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν έχει ξεπουλήσει ακόμη το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της (συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας εκπαίδευσης).

Ο συντάκτης δεν παραλείπει το παραδοσιακό ρατσιστικό ξέσπασμα εναντίον του συνόλου των Ελλήνων τους οποίους χαρακτηρίζει Homo Graecus – ένα είδος πολίτη, όπως λέει, που δημιουργήθηκε στο «σοβιετικό πρότυπο» και «αποτελείται από καιροσκόπους που αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη, αδιαφορούν για την πορεία του κράτους, δεν λαμβάνουν πρωτοβουλίες και δεν αντιδρούν όταν βλέπουν τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Στο κείμενο υπάρχουν fake news για υποτιθέμενη εισβολή του Ρουβίκωνα στο κοινοβούλιο (αναφορά στα τρικάκια που πετάχτηκαν στο προαύλιο).

Παρόλα αυτά ο συντάκτης αποτυπώνει με ακριβή στοιχεία αρκετές από τις παλινωδίες και τα ψέμματα του κυβερνώντος κόμματος αλλά και τον ανερυθρίαστο τρόπο με τον οποίο κόβει μισθούς και συντάξεις ενώ επιχειρεί να διατηρήσει το αριστερό του προφίλ.

Α.Χ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ