Τσόμσκι: H εμμονή με τη Ρωσία ίσως χαρίσει στον Τραμπ άλλη μια θητεία

Πηγή: teleSUR
Μιλώντας στο Democracy Now, o Νόαμ Τσόμσκι έκανε λόγο για «απροθυμία του Δημοκρατικού Κόμματος να αντιμετωπίσει θεμελιώδη ζητήματα» την ώρα που επικεντρώνεται στο Russiagate, την υποτιθέμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ. Αυτό, όπως σχολιάζει, θα μπορούσε προσφέρει στον Ντόναλντ Τραμπ μια μεγάλη νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Οι δημοκρατικοί επένδυσαν πολιτικά σε αυτό, αλλά τελικά δεν αποδείχθηκε τίποτα. Έκαναν ένα τεράστιο δώρο στον Τραμπ», είπε ο Τσόμσκι. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η απροθυμία των Δημοκρατικών να αντιμετωπίσουν αληθινά ζητήματα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, τα πυρηνικά όπλα, η εταιρική αποκανονικοποίηση, τους οδήγησε «στο να αναζητούν κάτι παράπλευρο που θα τους πρόσφερε με κάποιο τρόπο πολιτική επιτυχία».

Εν τω μεταξύ, τον προηγούμενο μήνα δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του Ρόμπερτ Μάλερ σχετικά με την πιθανή παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016. Η περίληψη του πορίσματος, που δόθηκε στη δημοσιότητα, έλεγε ότι ο Μάλερ δεν εντόπισε κανέναν αξιωματούχο των ΗΠΑ ή κάποιον από τους συμμετέχοντες στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ που να συνωμότησε με τη Μόσχα. Και ενώ δεν κατέληγε σαφώς στο αν ο Τραμπ έχει διαπράξει ή όχι έγκλημα, δεν τον αθώωνε ανοιχτά.

Έπειτα από απαίτηση όλων των κομμάτων για δημοσιοποίηση ολόκληρου του πορίσματος, στις 18 Απριλίου δημοσιεύθηκε ξανά εκτενέστερη εκδοχή του, με μόλις το 6% του περιεχομένου να μην γίνεται γνωστό, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ερευνητικής δημοσιογραφίας, ProPublica. Το πόρισμα έδειχνε τις υποτιθέμενες προσπάθειες του Τραμπ να παρέμβει στην εν λόγω έρευνα, αλλά και πάλι το ζήτημα δεν έληξε. Την Κυριακή, υψηλόβαθμα μέλη του Κονγκρέσου από το Δημοκρατικό Κόμμα δήλωσαν ότι η πιθανότητα της αμφισβήτησης είναι ακόμη ανοιχτή, όμως θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουν τις δικές τους έρευνες σχετικά με το ενδεχόμενο ο Τραμπ να παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη, κατά την έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ.

Ο Νόαμ Τσόμσκι σχολίασε ότι αυτή η εμμονή με την υποτιθέμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές βοηθάει τον Ντόναλντ Τραμπ: «Ήταν σαφές από την αρχή ότι δεν θα βρίσκατε τίποτα σοβαρό σχετικά με την παρέμβαση της Ρωσίας στις εκλογές. Είναι κάτι που δύσκολα ανιχνεύεται και αν υπήρξε, θα ήταν πολύ ανεπαίσθητο, – πολύ λιγότερο, ας πούμε, από την παρέμβαση του Ισραήλ».

Ωστόσο, ο Τσόμσκι δεν είναι απαισιόδοξος για το μέλλον του Δημοκρατικού Κόμματος, γιατί βλέπει στη νέα γενιά προοδευτικών νομοθετών μια ομάδα που θα μπορούσε να εναντιωθεί στους ακροδεξιούς Ρεπουμπλικάνους.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ