μητσοτάκης ηγέτης

Τρία ψέματα στη δήλωση Μητσοτάκη για τη Χρυσή Αυγή

Με αυτοαναφορικότητα και επιστροφή στη θεωρία των δυο άκρων, η οποία για χρόνια νομιμοποιούσε την παρουσία των ναζιστών, απάντησε ο πρωθυπουργός στην καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

Ας δούμε όμως λίγο πιο προσεκτικά ορισμένα σημεία της δήλωσής του.

1) H Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό.
Βέβαια η συνεχής συμμετοχή βουλευτών της ΝΔ σε εκδηλώσεις μνήμης για τους συνεργάτες των ναζί στο Μελιγαλά δίνει μια διαφορετική εικόνα. Μεταξύ αυτών συμμετείχε παλαιότερα και ο ακροδεξιός μετέπειτα πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

2) Ούτε στιγμή δεν συνέπλευσε με εκπροσώπους του, είτε σε πολιτικές επιλογές είτε σε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.
Η πρώτη αναζήτηση στο Google βέβαια φέρνει στην πρώτη θέση την από κοινού ψήφιση από τη ΝΔ και τη ΧΑ υπέρ της κατάργησης του 8ωρου. Ακολουθούν αρκετές αναφορές για την στήριξη που λάμβαναν αυτοδιοικητικοί υποψήφιοι της ΝΔ από υποψήφιους της εγκληματικής οργάνωσης.

Παρόμοια περιστατικά υπάρχουν πολλά. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό όμως ήταν η δήλωση του Τάκη Μπαλτάκου, γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού και βασικού συνδέσμου της ΝΔ με τη ΧΑ ότι είναι «απευκταίο, αλλά όχι απίθανο το ενδεχόμενο η Ν.Δ. να υποχρεωθεί να κυβερνήσει με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής».

3) Αρνήθηκε, μάλιστα, να νομιμοποιήσει την παρουσία τους ακόμη και σε απλές, εθιμοτυπικές εκδηλώσεις.

Βουλευτές της Ν.Δ., όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Α’ Αθηνών), ο Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνία) και ο Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζα) συμμετείχαν μαζί με την ΧΑ σε εκδήλωση ακροδεξιών στο περίφημο μνημόσυνο του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. Ο Μπογδάνος βρέθηκε επίσης μαζί με τον Κασιδιάρη σε εκδηλώσεις μίσους στην πλατεία Βικτωρίας.

Και αν μη τι άλλο αν ο κύριος Μητσοτάκης δεν θυμάται άλλες εθιμοτυπικές συναντήσεις του κόμματός του με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής ας ανοίξει το οικογενειακό του άλμπουμ.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση Μητσοτάκη:

Με τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής κλείνει ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας. Η πολιτική του διάσταση έχει, ευτυχώς, κριθεί με τη νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε απ’ τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Τώρα, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δίνει και αυτή την δική της απάντηση.

Ως Πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων. Ως Έλληνας πολίτης, όμως, συμμετέχω στην καθολική ικανοποίηση για την αναγνώριση του εγκληματικού της χαρακτήρα. Και είμαι υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό. Κατήγγειλε τον λαϊκισμό που τον ανέθρεψε στις πλατείες του τυφλού μίσους και της βίας. Ούτε στιγμή δεν συνέπλευσε με εκπροσώπους του, είτε σε πολιτικές επιλογές είτε σε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες. Με διάταξη που εκείνη ψήφισε, τους απέκλεισε από την κρατική χρηματοδότηση. Αρνήθηκε, μάλιστα, να νομιμοποιήσει την παρουσία τους ακόμη και σε απλές, εθιμοτυπικές εκδηλώσεις.

Η Ιστορία έγραψε ότι επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε ο δρόμος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επί των ημερών της, επίσης, διευκολύνθηκε και επιταχύνθηκε μια διαδικασία που βάλτωνε επί τεσσεράμισι χρόνια. Ώστε να φτάσουμε σήμερα η Δικαιοσύνη να πάρει τις αποφάσεις της.

Το ναζιστικό μόρφωμα, μετά τις κάλπες, καταδικάστηκε και στο δικαστήριο. Είναι μία απόδειξη της δύναμης που εκπέμπει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και η διάκριση των εξουσιών. Η ενότητα, η αλήθεια και η ομαλότητα. Ωστόσο, η δίκη του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της βίας μέσα στην κοινωνία παραμένει διαρκής.

Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ