τελευταίο ταξίδι καζαντζάκης

Το «Τελευταίο Ταξίδι» στην πρώτη του προβολή στην Κύπρο

Το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου, «Τελευταίο Ταξίδι», προβάλλεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:00, στον Πολυχώρο Συνεργείο στη Λεμεσό (Οδός Ελευθερίας 91).

Η προβολή διοργανώνεται από το DiEM25 στην Κύπρο και την ΟB Κύπρου ΜέΡΑ25, με την είσοδο στην προβολή να είναι δωρεάν (χορηγούμενη από το DiEM25). Θα ακολουθήσει (διαδικτυακή) συζήτηση (Q&A) με τον δημιουργό της ταινίας, Άρη Χατζηστεφάνου.

Εξήντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα βήματα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα σε δύο ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ιαπωνία πριν και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και τα οποία καθόρισαν τη σκέψη του και τελικά στοίχισαν τη ζωή του.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν αποσπάσματα από τις σημειώσεις του Νίκου και της Ελένης Καζαντζάκη, ενώ η κάμερα «σχολιάζει» με πολιτική ματιά τον κόσμο που θα συναντούσαν σήμερα στα ταξίδια τους. Οι εικόνες από τη σύγχρονη και την παλιά Ιαπωνία εμπλουτίζονται με anime, video games και ιαπωνικά manga.

Το «Τελευταίο Ταξίδι» έλαβε το βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ) στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβλήθηκε για έξι εβδομάδες σε κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.


Το «Τελευταίο Ταξίδι» συνεχίζει να είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση για τους κατοίκους εξωτερικού στο Vimeo, στη διεύθυνση https://vimeo.com/ondemand/lastvoyage

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ