Τι οδήγησε στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης; Και πώς θα εξελιχθεί; Μια συζήτηση με τον Πάνο Χαρίτο

Πηγή: Jacobin Greece

Κάτι παραπάνω από έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή αντίσταση, το Jacobin Greece υποδέχεται τον Πάνο Χαρίτο, ο οποίος παρουσιάζει στο Kontra Channel το, ομολογουμένως, πιο αξιόλογο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων αναφορικά με την κάλυψη της σύγκρουσης.

Στη συγκεκριμένη συζήτηση έγινε προσπάθεια να αποδοθεί αυτό το περίπλοκο ζήτημα με τον πιο αναλυτικό και ταυτόχρονα κατανοητό τρόπο. Αρχικά, ο Χρήστος Αβραμίδης εκ μέρους της συντακτικής επιτροπής του Jacobin συζητά με τον γνωστό δημοσιογράφο για το πού βρισκόμαστε σήμερα και ποιες είναι οι πιθανές εξελίξεις, με τον Πάνο Χαρίτο να αναλύει γιατί «είμαστε στην πιο δύσκολη στιγμή από τη σκοπιά της προβλεψιμότητας της κατάστασης».

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του Πάνου Χαρίτου στο ζήτημα με δεδομένο το ότι έμενε στην περιοχή για πολλά χρόνια. Έτσι, αναλύει το πώς νιώθουν οι καθημερινοί άνθρωποι σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, με συνέπεια να σκιαγραφείται και ο συσχετισμός που διαμορφώνεται, απέναντι στις πολιτικές επιλογές της σύγκρουσης.

Εκτός αυτών φωτίζει τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστινίων σε Γάζα και Δυτική Όχθη, παραθέτοντας και συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ μιλάει και για την εργασιακή συνθήκη των ανθρώπων. Στη συνέχεια η συζήτηση πραγματεύεται την μιντιακή κάλυψη, αλλά και το ζήτημα θανάτωσης τόσο πολλών δημοσιογράφων. Τέλος, με όλα όσα ακούστηκαν στις αποσκευές μας, επιστρέφουμε εκεί που αρχίσαμε δηλαδή σε μια εκτίμηση των πιθανών επιλογών και εκβάσεων αυτού που συμβαίνει.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ