απολογία δημοσιογράφος Καρδίτσα Πολυτεχνείο

Θέμα ασφάλειας των δημοσιογράφων στην Ελλάδα θέτει η ένωση ανταποκριτών ξένου Τύπου

Με ανακοίνωση στην οποία θέτει ζήτημα προστασίας των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα απαντά η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην προσαγωγή του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού κατά τη διάρκεια επιχείρησης στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας.

Οπως προκύπτει από μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο η αστυνομία είχε σαφής εντολή να αποτρέψει την καταγραφή της βάναυσης επιχειρήσεις κατά την οποία δεκάδες πολίτες δέθηκαν πισθάγκωνα και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ήδη ώρες του συναδέλφου μας και μέλος της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συνάδελφός μας.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Το ΔΣ της ΕΑΞΤ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ