Θ. Καμπαγιάννης: Ο Κώστας Μανιουδάκης έπεσε θύμα ανθρωποκτονίας από αστυνομικούς (vid)

  Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης
  Πηγή: Jacobin Greece

  Μία δραματική εξέλιξη σημειώνεται στην υπόθεση θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη, καθώς οι ιατροδικαστές του Δημοσίου σημειώνουν ότι υπήρξε «πλήθος τραυμάτων, εκδορών και εκχυμώσεων στο κεφάλι του Κώστα Μανιουδάκη» λόγω χρήσης «θλώντος οργάνου», κάτι που καταρρίπτει τις πρώτες διαρροές που υποστήριζαν ότι έπεσε μόνος του και χτύπησε.

  Το Jacobin Greece συνάντησε τον Θανάση Καμπαγιάννη, ο οποίος είναι ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όταν μιλάμε για θλων όργανο, εννοούμε, γκλομπ, μπουνιές, κλωτσιές, πάντως σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν ξυλοδαρμό, ο οποίος είχε ως συνέπεια το καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη ο Κώστας Μανιουδάκης που ήταν και η τελική καταγραφόμενη αιτία θανάτου».

  Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην προκαταρκτική φάση και δεν υπάρχει ακόμα κατηγορούμενος, καθώς διερευνάται αν συντελέστηκε κάποια αξιόποινη πράξη. Από αυτήν τη σκοπιά καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό το νέο αυτό τεκμήριο, καθώς θα κληθούν ως ύποπτοι οι αστυνομικοί για να εξηγήσουν τι συνέβη.

  Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μίλησε για τη σημασία του αγώνα που έχει δοθεί μέχρι στιγμής από την οικογένεια και τους αλληλέγγυους πολίτες και υποστήριξε ότι από την αρχή η οικογένεια και οι συνήγοροι υποστηρίζουν ότι συντελέστηκε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

  «Ο Κώστας Μανιουδάκης υπέστη αστυνομική βία και ως συνέπεια αυτής της αστυνομικής βίας κατέληξε στα χέρια του κράτους, όντας στην απόλυτη εξουσίαση των οργάνων της τάξης μιας και ήταν χειροπεδημένος».

  Με βάση το παραπάνω, ο Θανάσης Καμπαγιάννης σημείωσε πως το βάρος της απόδειξης ανήκει πλέον στην πλευρά της αστυνομίας σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Πέραν τούτων ο γνωστός δικηγόρος, ανέφερε ότι από τις συνομιλίες προκύπτει πως το χωριό βοούσε, «όλος ο κόσμος το ήξερε, ότι τον Κώστα τον Μανιουδάκη, τον σκότωσαν στο ξύλο». Τέλος, κάλεσε όποιον έχει δει όσα συνέβησαν, να προσέλθει και να μιλήσει για να βρει Δικαιοσύνη η οικογένεια και να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, παρά τα εμπόδια που υπάρχουν στο να καταθέσει κάποιος εναντίον αστυνομικών, ιδιαίτερα σε μια κλειστή κοινωνία.

  Τέλος, ανέφερε πως ο Κώστας Μανιουδάκης έχει αφήσει πίσω του 2 ανήλικα ορφανά, που έχουν χάσει τον προστάτη τους και η οικογένεια αυτή δεν έχει ακόμα τη δυνατότητα, μιας και δεν γνωρίζει ούτε καν τα ονόματα των αστυνομικών να σταθεί στα δικαστήρια για να εξασφαλίσει τις βασικές ανάγκες των συγκεκριμένων παιδιών.

  inffowar logo

  Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

  Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ