Συνδικαλιστές και ισραηλινή προπαγάνδα

της Ματίνας Παπαχριστούδη
Πηγή: ΠΡΙΝ

Στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ την περασμένη εβδομάδα δόθηκε σκληρή μάχη για την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό. Στη συνέλευση κατατέθηκαν δύο ψηφίσματα, από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή και τη Δημοσιογραφική Συνεργασία. Μπροστά στην έντονη αντίδραση της πλειοψηφίας του προεδρείου, τα δυο ψηφίσματα έγιναν ένα, στο οποίο στηλιτεύονταν η παραγωγή, διάδοση και διακίνηση ψευδών ειδήσεων και κατασκευασμένων πληροφοριών της ισραηλινής προπαγάνδας από τα ελληνικά ΜΜΕ.

Οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι της πλειοψηφίας προσπάθησαν αρχικά με την κατάθεση άλλου, διαφορετικού ψηφίσματος, που αφορούσε την προστασία των δημοσιογράφων, να αποφύγουν την ψηφοφορία καταδίκης της προπαγάνδας. Όταν αυτό δεν πέρασε, έσπευσαν να δώσουν λύση και διέξοδο – όπως κάνουν πάντα – οι σύμμαχες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοινώθηκε πως θα φτιαχτεί αργότερα ψήφισμα το οποίο θα καλεί γενικά να σταματήσει ο πόλεμος. Αυτό το «μη ψήφισμα» τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε ως στάση του κλάδου απέναντι στις φρικαλεότητες της κυβέρνησης Νετανιάχου! 

Οι συνδικαλιστές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ πιστοποίησαν με εκκωφαντικό τρόπο ότι εγκρίνουν και καλύπτουν με κάθε μέσο και τρόπο την υποταγή και ενσωμάτωση της πληροφόρησης και των μίντια στην κυβερνητική γραμμή πλήρους ευθυγράμμισης με την ισραηλινή προπαγάνδα. Η υποταγή τους είναι τόσο ξεδιάντροπη που αρνούνται να δεχθούν τα γεγονότα και στοιχεία που καταθέτουν διεθνείς δημοσιογραφικοί φορείς.

Η Επιτροπή Προστασίας δημοσιογράφων (CPJ), που μόνο αριστερή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, δημοσιοποίησε εκτενή έρευνα για τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις σε δημοσιογράφους και την παρεμπόδιση δημοσιογραφικού έργου στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ από την κυβέρνηση Νετανιάχου και τον ισραηλινό στρατό. Εκτός από τις δεκάδες πλέον δολοφονίες δημοσιογράφων (57 έως τις αρχές της εβδομάδας), καταγράφονται πολλές δεκάδες περιστατικών παρεμπόδισης, συλλήψεων, εκφοβισμού, απειλών, επιθέσεων και κυβερνοεπιθέσεων σε δημοσιογράφους αραβόφωνων αλλά και δυτικών ΜΜΕ. Με την πλέον πρόσφατη επιχείρηση της κυβέρνησης Νετανιάχου να βάλει λουκέτο στην εφημερίδα Haaretz, η Επιτροπή Προστασίας δηλώνει πως οι δημοσιογράφοι φαίνεται πως είναι ανεπιθύμητοι στο Ισραήλ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ