Γάζα εξελίξεις ειδήσεις ζωντανά live

Συλλαλητήριο οργής για τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα, Σάββατο 16/12

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, Η Παλαιστινιακή Παροικία, μαζικοί φορείς, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε μαζικό συλλαλητήριο οργής για τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα, το Σάββατο 16/12, 2μμ, στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη:

Συλλαλητήριο, Σάββατο 16 Δεκέμβρη, 2 μμ,

Λευτεριά στην Παλαιστίνη-Καμμιά συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ!

Πάρκο Ελευθερίας (μετρό Μέγαρο Μουσικής) και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ

Το Σάββατο 16 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε μαζικά για να εκφράσουμε την οργή μας ενάντια στην κλιμάκωση της σφαγής στη Γάζα από το κράτος-απαρτχάιντ του Ισραήλ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο απαιτώντας να σταματήσει η σφαγή, η υποστήριξη και συμμετοχή των δυτικών κυβερνήσεων σε αυτό το έγκλημα.

Δυο μήνες τώρα, τα αεροπλάνα, οι βόμβες και οι πύραυλοι του ισραηλινού στρατού σφυροκοπούν συστηματικά τη μαρτυρική Γάζα. Η κλίμακα της καταστροφής είναι τόσο μεγάλη που συγκρίνεται πλέον με αυτήν που προκάλεσαν οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί στις γερμανικές πόλεις στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Ισραήλ διακήρυσσε ότι η κατάληψη της βόρειας Γάζας θα καταστρέψει το «κέντρο βάρους» της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Τώρα, επαναλαμβάνει τα ίδια κλιμακώνοντας τα εγκλήματα του με την πολιορκία της Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα. Όμως, η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν λυγίζει, αντίθετα συνεχίζει ενωμένη και απλώνεται από τις μάχες στη Γάζα μέχρι τις συγκρούσεις και την κήρυξη γενικής απεργίας στη Δυτική Όχθη. Στην πραγματικότητα κάθε μέρα που περνάει δείχνει ότι μια από τις ισχυρότερες στρατιωτικές μηχανές του κόσμου δεν είναι αήττητη και αυτό προσπαθεί να το κρύψει κάτω από τις εκατόμβες των νεκρών, τα βομβαρδισμένα σχολεία και νοσοκομεία, τα βασανιστήρια και τον εξευτελισμό κρατούμενων κατοίκων, ακόμα και με τα προπαγανδιστικά βίντεο των «επιτυχιών» του.

Το Ισραήλ κλιμακώνει τη σφαγή με τη στήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που παρέχει πλουσιοπάροχα βόμβες, ασκεί βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ενώ την ίδια στιγμή Μπάιντεν και Μπλίνκεν κάνουν υποκριτικές εκκλήσεις για τον «μετριασμό των απωλειών αμάχων».

Χρειάζεται να κλιμακώσουμε κι εμείς τη δράση μας ενάντια σε αυτό το έγκλημα!

Παλεύουμε ενάντια στον άξονα Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που είναι συνένοχη στις σφαγές στη Γάζα. Οι ισραηλινοί πιλότοι που βομβαρδίζουν αμάχους και μικρά παιδιά στη Γάζα, εκπαιδεύονται εδώ σε κοινές ασκήσεις με την Πολεμική Αεροπορία. Απαιτούμε να διακοπεί κάθε στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία με το κράτος-τρομοκράτη. Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στη Σούδα, την Ελευσίνα και παντού, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες. Παλεύουμε ενάντια στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό που συστηματικά εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ, διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

Παλεύουμε για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο! Για ένα ενιαίο, δημοκρατικό κράτος που θα ζουν ειρηνικά Άραβες και Εβραίοι, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και άθεοι, με δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων που διώχτηκαν από τη γη τους από το 1948 και μετά. Τη λύση που υποστήριζε αρχικά το απελευθερωτικό παλαιστινιακό κίνημα και οι οργανώσεις του και όχι τον συμβιβασμό των «δύο κρατών στα σύνορα του ‘67», που επαναφέρουν «πυροσβεστικά» ο Μπάιντεν, ο Μητσοτάκης και όσοι υπερασπίζουν το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» του Ισραήλ προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τον έλεγχό τους.

Όλες και όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό της Αντίστασης μέχρι τη νίκη!

To Γραφείο Τύπου της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο – Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ