Συγκέντρωση στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM την Tετάρτη 20 Δεκεμβρίου

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στον Πειραιά στα γραφεία της ισραηλινής ναυτιλιακής εταιρίας ΖΙΜ διοργανώνει την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων.

Η ναυτιλιακή ZIM είναι η παλαιότερη ναυτιλιακή του Ισραήλ και αποτελεί σημαντικό γρανάζι στη διατήρηση και επέκταση του ισραηλινού απαρτχάιντ και των παράνομων εποικισμών. Στην παρούσα επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, η εταιρεία προσέφερε αμέσως όλα τα πλοία και τις υποδομές της για την εξυπηρέτηση των «εθνικών αναγκών του Ισραήλ».

Η συγκέντρωση της Τετάρτης είναι τμήμα της παγκόσμιας καμπάνιας #BlocktheΒoat, που ξεκίνησε το 2014 με πρωτοβουλία του Αραβικού Κέντρου Πόρων και Οργάνωσης (Arab Resource and Organizing Center – AROC) στο λιμάνι του Όκλαντ στην Καλιφόρνια, και το οποίο είχε πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μπλοκάρισμα πλοίων της ισραηλινής ναυτιλιακής ZIM στην ιστορία. Η καμπάνια αναβιώνει με διαδηλωτές και λιμενεργάτες στην Αυστραλία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, μεταξύ άλλων, να αποκλείουν τα λιμάνια για τα πλοία της ZIM.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/12 στις 18:00 στον σταθμό Μετρό στον Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της ZIM. Στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το BDS Greece και άλλες συλλογικότητες και σωματεία εργαζομένων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων:

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM την Tετάρτη 20/12/2023 στις 6 μμ με σημείο συνάντησης στον σταθμό Μετρό στον Πειραιά

Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή γενοκτονία εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα

Η δολοφονική ισραηλινή στρατιωτική μηχανή συνεχίζει, επεκτείνει και κλιμακώνει τους ανελέητους βομβαρδισμούς σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστινιακή Γάζα έχοντας σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα τη στήριξη και την αποδοχή του ιμπεριαλιστικού μπλοκ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Με τη συμπλήρωση 2 μηνών από τη στρατιωτική επίθεση του σιωνιστικού κράτους στην Παλαιστίνη, οι νεκροί αγγίζουν τους 20.000, οι τραυματίες τους 50.000, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των θυμάτων κάτω από τα καταστραμμένα κτίρια και της υποδομές.

Παιδιά – μωρά και γυναίκες αποτελούν το 80% των θυμάτων της ισραηλινής θηριωδίας!

Όλος ο παλαιστινιακός πληθυσμός από τον βορρά έως τον νότο υφίσταται τραγικές συνέπειες από την ισραηλινή κατοχή. Ελλείψεις σε τρόφιμα – καύσιμα- νερό και άλλα στοιχειώδη είδη βασικής διαβίωσης δημιουργούν μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση με τον υγειονομικό κίνδυνο μολύνσεων να είναι πλέον περισσότερο από ποτέ άμεσος και ορατός.

Τη στιγμή που οι λαοί ξεσηκώνονται, βγαίνουν στους δρόμους, απαιτούν την άμεση κατάπαυση του πυρός, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους Παλαιστινίους, οι ΗΠΑ βάζουν βέτο στον ΟΗΕ για εκεχειρία και η «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να στηρίζει τη γενοκτονία, την εθνοκάθαρση και τις καθημερινές μαζικές δολοφονίες από τον εγκληματικό κατοχικό ισραηλινό στρατό!

Με τη σειρά της η ελληνική κυβέρνηση σε αυτό το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού συντάσσεται με το Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστικούς συμμάχους του.

Στις συνθήκες αυτές δεν πρέπει να υπάρχει καμία υποχώρηση στο ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης στον μαχόμενο παλαιστινιακό λαό.

Στα πλαίσια αυτά η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» οργανώνει συγκέντρωση στον Πειραιά και πορεία στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM, η οποία μέσω θαλάσσης αποτελεί το εργαλείο για τον στρατιωτικό και εμπορικό εφοδιασμό του κράτους δολοφόνου στις επιθέσεις του κατά του γενναίου παλαιστινιακού λαού.

Με τη συγκέντρωσή μας διαδηλώνουμε την ακλόνητη θέλησή μας να μπει μπλόκο στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας – Ισραήλ στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις και στηρίζουμε την εκστρατεία «block the boat» που είναι μία διεθνής καμπάνια να μπλοκαριστούν τα πλοία της ZIM σε όλο τον κόσμο.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα εργατικά Σωματεία, τους λαϊκούς φορείς, τις συλλογικότητες σε όλο τον Πειραιά και στις συνοικίες του να στηρίξουν και να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση την Τετάρτη 20/12/2023 στις 6 μμ στο Μετρό του Πειραιά.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ