Ο Ρότζερ Γουότερς για την live(aid) εισβολή στη Βενεζουέλα

Ο Βρετανός θρύλος της ροκ, Ρότζερ Γουότερς, με βίντεο που δημοσίευσε στα social media έδωσε τη δική του απάντηση για τον «ανθρωπισμό» που προτάσσουν οι ΗΠΑ και ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον εναντίον της Βενεζουέλας.

Συγκεκριμένα ο Μπράνσον διοργανώνει στις 22 Φεβρουαρίου «φιλανθρωπική» συναυλία στην πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Βενεζουέλα, με σκοπό, όπως υποστηρίζει, να προσφέρει χρήματα στο λαό της Βενεζουέλας. Η συναυλία πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα του πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού να μην χρησιμοποιηθεί η οικονομική κρίση της Βενεζουέλας σαν πολιτικό όπλο.

Τη στιγμή που αυξάνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της Βενεζουέλας, με πρόσχημα την παροχή «ανθρωπιστικής βοήθειας», η συναυλία που διοργανώνει ο Μπράνσον λειτουργεί σαν βιτρίνα των σχεδίων που καταστρώνει εδώ και μήνες η Ουάσινγκτον σε συνεργασία με τις ακροδεξιές κυβερνήσεις της Κολομβίας και της Βραζιλίας.

Ο Ρότζερ Γουότερς περιέγραψε την αληθινή κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα και αστειεύτηκε με τον Μπράνσον ο οποίος εμφανίστηκε, όπως λέει, με διαφημιστικό μπλουζάκι της εταιρείας του για να μιλήσει για τη Βενεζουέλα.

Δείτε το μήνυμα του Ρότζερ Γουότερς με ελληνικούς υπότιτλους:


Σχεδόν το σύνολο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Guardian και των New York Times ανέφεραν ότι στη συναυλία θα συμμετάσχει και ο Μανού Τσάο. Ο ίδιος όμως διέψευσε την πληροφορία με ανακοίνωσή του στην σελίδα του στο facebook και στο λογαριασμό του στο Twitter, αν και με αρκετή καθυστέρηση, το απόγευμα της Τρίτης.

Στο μήνυμά του ο Μανού Τσάο αναφέρει ότι δεν θα συμμετάσχει ούτε στη συναυλία με τίτλο hands off Venezuela, που οργανώνει η κυβέρνηση του Καράκας, αλλά ούτε στη συναυλία του Μπράνσον.

 

* Ο αρχικός τίτλος του κειμένου ήταν: Ο Ρότζερ Γουότερς με τη Βενεζουέλα ο Μάνου Τσάου με τον… Τραμπ

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ