ελμε

Πρόταση διαγραφής για «γαλάζιο» συνδικαλιστικό στέλεχος μετά από καταγγελίες

Πηγή: Documento

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του εκπαιδευτικού Χρήστου Βαϊτσίδη, εκλεγμένου με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και στην ΕΕ της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), γίνονται από τη Γενική Συνέλευση (ΓΣ) της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καθώς και από τις εργαζόμενες στο Δίκτυο Άλφα, ένα από τα 75 Κέντρα Πρόληψης πανελλαδικά που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΑΝΑ.

Η ΓΣ των εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον Χρήστο Βαϊτσίδη για την απαράδεκτη, αυταρχική, αντισυναδελφική και απρεπή συμπεριφορά του προς τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα στο οποίο εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ, χωρίς αντίστοιχη απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ, καθώς και για τη συστηματική παραβίαση των αρχών του καταστατικού της ΕΛΜΕ.

Όλες οι εργαζόμενες ενυπόγραφα σε γραπτό κείμενο που κατέθεσαν στο ΔΣ του Δικτύου Άλφα (23.3.2022) για τη συμπεριφορά του Χρ. Βαϊτσίδη, το οποίο κατατέθηκε και στη ΓΣ των εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων, τον καταγγέλλουν ότι δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις εργαζόμενες και στη δουλειά τους, καθώς δεν σεβάστηκε ούτε τις ίδιες, ούτε το χώρο, ούτε το έργο τους, ενώ οι εργαζόμενες κατέφυγαν και σε δικηγόρο και του επέδωσαν κείμενο με το οποίο ζητούσαν να σταματήσει τις προσβλητικές, απρεπείς συμπεριφορές και τις απειλές.

Ο Χρ. Βαϊτσίδης έφτασε στο σημείο, όπως καταγράφεται στην απόφαση της ΓΣ των εκπαιδευτικών, να επιχειρεί να «αξιολογήσει» τις εργαζόμενες, να παρεμβαίνει στο δικαίωμά τους να πάρουν άδειες που δικαιούνται, ενώ ήθελε να υπογραφεί νέος κανονισμός λειτουργίας που περιορίζει τα δικαιώματά τους. Σημειώνουν ότι οι σχέσεις του Χρ. Βαϊτσίδη με τις εργαζόμενες έχουν διαταραχθεί και δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Το κείμενο της εισήγησης από τις εργαζόμενες προς το ΔΣ του Δικτύου Άλφα

Ο Χρ. Βαϊτσίδης ομόφωνα καταγγέλλεται από τη ΓΣ των εκπαιδευτικών ότι αποδεδειγμένα και συστηματικά εξαπατούσε την ΕΛΜΕ και το Δίκτυο Άλφα. Με αυθαίρετο τρόπο και χωρίς απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ συμμετείχε επί σειρά ετών ως εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ στο Δίκτυο Άλφα, κατέλαβε μάλιστα και τη θέση του προέδρου σ’ αυτό(!). Ο Χρ. Βαϊτσίδης αυτοδιορίστηκε ως εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ εξαπατώντας και την ΕΛΜΕ και το Δίκτυο Άλφα. Λίγες μέρες μετά την ομόφωνη καθαίρεσή του από την ΕΛΜΕ (22.2.2022) επανήλθε στο ΔΣ του Δικτύου Άλφα, αυτήν τη φορά ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμπελοκήπων, ο οποίος τον όρισε χωρίς να είναι εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιο και παρά την αντίθεση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την ενημέρωση για την καταγγελία της Ε’ ΕΛΜΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικτύου Άλφα (23.3.2022) από την πρώτη στιγμή μεθοδεύει την αποβολή της Ε’ ΕΛΜΕ από το Δίκτυο Άλφα, απαιτώντας να αντικατασταθεί η ΕΛΜΕ από άλλο φορέα. Έφτασε στο σημείο να απειλεί την αντιπρόεδρο του ΔΣ του Δικτύου Άλφα, όπως καταγγέλθηκε από την ίδια και συνεχίζει τις ίντριγκες και τα σχέδια διαπλοκής για να πετύχει τους σκοπούς του. Όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, «αυτός που χρησιμοποίησε τόσα χρόνια την ΕΛΜΕ, χωρίς να έχει εξουσιοδότηση και κανένα δικαίωμα, για να κάνει καριέρα στις πλάτες της, προσπαθεί να πετάξει την ΕΛΜΕ από το ΔΣ του Δικτύου Άλφα και να αλλάξει τους συσχετισμούς γιατί δεν τον βολεύουν να παραμείνει πρόεδρος». Ακόμη τον καταγγέλλουν επειδή εξακολουθεί παράτυπα να κάνει χρήση της ιδιότητας του προέδρου του Δικτύου Άλφα, όπως αποδεικνύεται από τα δημοσιεύματα (6.4.2022) στα ΜΜΕ για τη συνάντηση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ με το ΔΣ του ΔΙΚΕΠΡΕ (πανελλαδικό όργανο των Κέντρων Πρόληψης, όπου συμμετείχε χωρίς να δίνει λόγο στο ΔΣ του Δικτύου Άλφα), όπου ακόμη και τώρα εμφανίστηκε ως πρόεδρος του Δικτύου.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ

Η ΓΣ αποφάσισε ότι ο Χρ. Βαϊτσίδης με τις παραπάνω ενέργειες και συμπεριφορές του παραβιάζει τις αρχές του καταστατικού που ορίζει ότι σκοποί της Ένωσης είναι: (α) η πνευματική, κοινωνική, υλική εξύψωση των μελών της, […] (δ) η προώθηση της συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των ΔΥ και όλων των εργαζομένων, (ε) η προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δημοκρατικών θεσμών (άρθρο 2, α., δ., και ε.), αρχές που βάναυσα και κατά επανάληψη καταπατήθηκαν από τη συμπεριφορά του Χρ. Βαϊτσίδη τόσο απέναντι στην ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, όσο και προς τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα. Οι πράξεις ενός υποτιθέμενου εκπροσώπου συνιστούν δυσφήμιση των εκπαιδευτικών και ενισχύουν την ανυποληψία του συνδικαλισμού στα μάτια των εργαζομένων. Τα σωματεία και το δικαίωμα στο συνδικαλισμό αποτελούν βασικά όπλα οργάνωσης και διεκδίκησης των εργαζομένων και στη δράση τους οφείλουμε σημαντικές εργατικές κατακτήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, ειδικά σε όποιον εμφανίζεται ως συνδικαλιστής να εξαπατά και να εκθέτει το σωματείο με τη συμπεριφορά του. Καμία σχέση δεν μπορεί να έχει ούτε με τα σωματεία ούτε με τη δημοκρατική λειτουργία τους.

Ο Χρ. Βαϊτσίδης δεν παραβρέθηκε στη ΓΣ (13.4.2022) που συγκλήθηκε προκειμένου να απολογηθεί για τις παραβιάσεις του καταστατικού της ΕΛΜΕ, όπως είναι στις υποχρεώσεις όλων των μελών ενός σωματείου, πολύ περισσότερο ενός μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της ΕΕ της ΕΔΟΘ, όπως αυτός. Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι επιδεικνύει απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί τους, ενώ δεν σεβάστηκε ούτε τους εκπαιδευτικούς που προσήλθαν στη ΓΣ. Η άρνησή του να έρθει στη ΓΣ, η οποία συγκλήθηκε με μοναδικό θέμα τη συμπεριφορά του, είναι άλλη μία παραβίαση του καταστατικού. Με τη μη παρουσία του στη ΓΣ επιδιώκει να σταματήσει τις προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες για να μην εφαρμοστεί το καταστατικό το οποίο βάναυσα έχει παραβιάσει. Η στάση του αυτή είναι εμπαιγμός προς τον κλάδο των εκπαιδευτικών και η ΓΣ αποφάσισε να καλέσει ακόμη μία φορά τον Χρ. Βαϊτσίδη να απολογηθεί για τις παραβιάσεις του καταστατικού της ΕΛΜΕ από τον ίδιο. Αποφάσισε να τηρηθεί το άρθρο 8 του καταστατικού, να προτείνει το ΔΣ τη διαγραφή του από μέλος της ΕΛΜΕ σε ΓΣ που θα αποφασίσει και θα οργανώσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 4 Μαΐου, στις 2.00 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι η συμπεριφορά του Χρ. Βαϊτσίδη είναι καταδικασμένη από όλους τους εκπαιδευτικούς καθώς δεν ανέχονται εκπροσώπους που λειτουργούν χωρίς αρχές και αξίες, καταπατούν και προσβάλλουν δικαιώματα εργαζομένων ασκώντας εξουσιαστική και κακοποιητική συμπεριφορά και νοιάζονται μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Η ΓΣ των εκπαιδευτικών της Ε’ ΕΛΜΕ αποφάσισε να ενημερώσει για τις αποφάσεις της την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, την ΕΔΟΘ, τις δημοτικές αρχές που συμμετέχουν στο Δίκτυο Άλφα και να τις προωθήσει στα ΜΜΕ.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ