Ο αριθμός των παιδιών που σκότωσε το Ισραήλ στους τέσσερις πρώτους μήνες της επίθεσης στη Γάζα, είναι μεγαλύτερος από αυτόν των παιδιών που σκοτώθηκαν σε όλους τους πολέμους του πλανήτη από το 2019 έως και το 2022.

«Πόλεμος εναντίων των παιδιών»: 4 χρόνια πολέμων σκότωσαν λιγότερα παιδιά από όσα το Ισραήλ στη Γάζα

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που κατέθεσε χθες ο γενικός επίτροπος της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρίνι, για τους θανάτους παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς και τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού σε τέσσερις μήνες, είναι μεγαλύτερος από αυτόν των παιδιών που σκοτώθηκαν σε όλους τους πολέμους του πλανήτη από το 2019 έως και το 2022.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγραφές του υπουργείου Υγείας της Γάζας, που ακόμα και το Ισραήλ εσωτερικά παραδέχεται ότι είναι αξιόπιστες, στους τέσσερις πρώτους μήνες της επίθεσης του Ισραήλ είχαν επιβεβαιωμένα σκοτωθεί περισσότερα από 12.300 παιδιά, ενώ σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις του πλανήτη την αναφερόμενη τετραετία σκοτώθηκαν 12.193, σύμφωνα με τις καταγραφές του ΟΗΕ. Ο «φόρος αίματος» είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος, καθώς είναι άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται θαμμένοι κάτω από ερείπια στην κατεδαφισμένη Γάζα.

Παράλληλα, οι θάνατοι παιδιών θα συνεχιστούν, όχι μόνο από τις ισραηλινές επιθέσεις, αλλά και από την αυξανόμενη ασιτία που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα. Μέχρι τις 7 Μαρτίου, τουλάχιστον 17 παιδιά είχαν πεθάνει από την πείνα σύμφωνα με την οργάνωση Defense for Children International – Palestine.

«Συγκλονιστικό», έγραψε ο επικεφαλής της UNRWA σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο αριθμός των παιδιών που καταγράφηκε ότι σκοτώθηκαν μέσα σε μόλις 4 μήνες στη #Γάζα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν σε 4 χρόνια πολέμων σε όλο τον κόσμο συνδυαστικά».

«Αυτός ο πόλεμος είναι πόλεμος εναντίον των παιδιών. Είναι ένας πόλεμος κατά της παιδικής τους ηλικίας και του μέλλοντός τους», συμπλήρωσε και κάλεσε για ακόμα μία φορά σε «κατάπαυση του πυρός τώρα, για χάρη των παιδιών στη Γάζα».

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η UNICEF εκτιμούσε ότι τουλάχιστον 17.000 παιδιά έχουν χάσει τις οικογένειές τους στη Γάζα και είναι πλέον «ασυνόδευτα», με τραγικές συνέπειες για τις πιθανότητες επιβίωσής τους, ενώ «σχεδόν όλα τα παιδιά» στη Γάζα χρήζουν στήριξης ψυχικής υγείας για τα τραύματα που έχει προκαλέσει η ισραηλινή γενοκτονική επίθεση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και πριν την έναρξη της παρούσας επίθεσης, τα στοιχεία της UNICEF δήλωναν πως περίπου 500.000 παιδιά στη Γάζα χρειάζονταν ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ