αριστεροί Εβραίοι Παλαιστίνη Ισραήλ Αγγλία Εργατικοί Κόρμπιν

Ποιος θα υπερασπιστεί τους αριστερούς Εβραίους;

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος κατά του Τζέρεμι Κόρμπιν στο εσωτερικό του Εργατικού κόμματος στην Αγγλία. Παρά το γεγονός ότι η προσωρινή αποβολή του πρώην ηγέτη του κόμματος αναιρέθηκε, άλλα στελέχη των Εργατικών που στήριξαν ανοιχτά τον Κόρμπιν, αποβάλλονται από τη σημερινή ηγεσία του κόμματος.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ότι οι επιθέσεις αυτές δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με κατηγορίες αντισημιτισμού, είναι η αποβολή από το κόμμα της Ναόμι Γουίμπορν-Ιντρίσι, μέλους της ομάδας «Εβραϊκή Φωνή για τους Εργατικούς» (Jewish Voice for Labour – JVL).

Η Γουίμπορν-Ιντρίσι, Εβραία και η ίδια, μιλά στο βίντεο που ακολουθεί για την αντιμετώπιση που είχε, ως υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, από οπαδούς και υποστηρικτές του Ισραήλ. Την ίδια αντιμετώπιση, μας λέει, είχε και ο Τζέρεμι Κόρμπιν, αλλά και ένας γηραιός επιζών του Ολοκαυτώματος, ο Ολλανδός Χάιο Μέιερ, που τόλμησε να μιλήσει για τις ομοιότητες μεταξύ της μεταχείρισης των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ, και αυτής των Εβραίων από τους Ναζί.

Η Εβραία ακτιβίστρια μας δίνει ένα ιστορικό μάθημα, εξηγώντας γιατί οι Εβραίοι «πρέπει πάντα να είναι στο πλευρό των καταπιεσμένων και ποτέ σε αυτό των καταπιεστών».

Βίντεο του Double Down News (https://www.doubledown.news), σε μετάφραση στα ελληνικά και υποτιτλισμό του INFO-WAR (μετάφραση/επιμέλεια: Ανδρέας Κοσιάρης).

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ