Περισσότερα από 300 παλαιστινιακά αθλητικά σωματεία και οργανώσεις ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Παλαιστινιακά αθλητικά σωματεία: Αποκλείστε το Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πηγή: BDS Movement μέσω BDS Greece

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, παλαιστινιακά αθλητικά σωματεία και κέντρα νεολαίας, και παλαιστινιακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καλούμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (International Olympic Committee – IOC) να εφαρμόσει τις αρχές της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της αποκλείοντας το Ισραήλ από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2024, έως ότου εκείνο τερματίσει τις κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα το σύστημα απαρτχάιντ και την εξελισσόμενη γενοκτονία στη Γάζα

Για περισσότερους από τρεις μήνες, το Ισραήλ διεξάγει έναν γενοκτονικό πόλεμο εναντίον 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστίνιων στην κατεχόμενη και πολιορκημένη Γάζα, συμπεριλαμβανόμενων δεκάδων χιλιάδων αθλητών, φιλάθλων και ακολούθων των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενώπιον αυτής της γενοκτονίας με τηλεοπτική κάλυψη, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τα διεθνή αθλητικά ή μη αθλητικά σώματα να μην αποβάλλουν το Ισραήλ, ή στο ελάχιστο να μην αναστείλουν τη ιδιότητα μέλους του. Το να επιτραπεί στο Ισραήλ, εν μέσω μίας γενοκτονίας, να συμμετάσχει στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες θα σηματοδοτούσε στη διεθνή κοινότητα πως η ΔΟΕ εγκρίνει τα πιο κατάφωρα των εγκλημάτων πολέμου.

Βάσει των Ολυμπιακών ιδεωδών, των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου, και διεθνών συνεδρίων και συμβάσεων, ιδιαίτερα όσων σχετίζονται με τα εγκλήματα του απαρτχάιντ και της γενοκτονίας, καλούμε τις Ολυμπιακές επιτροπές στην Αραβική περιοχή και στα φιλικά κράτη στη Δύση να ενωθούν μαζί μας και να απαιτήσουν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.

Απευθύνουμε επίσης έκκληση στις αθλητικές κοινότητες και τους φιλάθλους και ακτιβιστές στην Αραβική περιοχή, τον Παγκόσμιο Νότο και ολόκληρο τον πλανήτη, να υιοθετήσουν την απαίτησή μας και να πιέσουν τη ΔΟΕ να αποκλείσει το Ισραήλ με αποτελεσματικά μέσα, συμπεριλαμβανόμενης της ειρηνικής διακοπής συναντήσεων και συγκεντρώσεων κατά την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με την πάροδο των ετών, ο παλαιστινιακός αθλητικός τομέας έχει υποφέρει και συνεχίζει να υποφέρει από κατάφωρες ισραηλινές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην άθληση. Οι ισραηλινές παραβιάσεις συμπεριλαμβάνουν την ίδρυση παράνομων οικισμών εποίκων σε κλεμμένη παλαιστινιακή γη, η οποία περιλαμβάνει την ίδρυση αθλητικών σωματείων και γηπέδων μόνο για εποίκους σε αυτή τη γη· βομβαρδισμό και καταστροφή παλαιστινιακών γηπέδων· εισβολές σε αθλητικούς συλλόγους και παρεμπόδιση αγώνων· κατάσχεση αθλητικού εξοπλισμού· άρνηση της ελευθερίας μετακίνησης Παλαιστίνιων αθλητών ώστε να παρίστανται σε προπονήσεις και αγώνες· περιορισμό της ανάπτυξης αθλητικών σωματείων στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ· και στοχοποίηση Παλαιστίνιων αθλητών και, μέσω δολοφονιών ή πρόκλησης αναπηριών, στέρηση της άθλησης για πάντα. Εν μέσω της εξελισσόμενης γενοκτονίας του, το Ισραήλ σκότωσε τον προπονητή της Ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης, Αρχηγό Χανί Αλ Μασντάρ, και κατέστρεψε το γραφείο της Ολυμπιακής επιτροπής της Παλαιστίνης στη Γάζα.

Ο Ολυμπιακός Χάρτης υποχρεώνει σαφώς τη ΔΟΕ να «σέβεται (…) τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα και τις παγκόσμιες θεμελιώδεις ηθικές αρχές στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του Ολυμπιακού Κινήματος». Εντούτοις, δεν έχουμε δει τη ΔΟΕ να αναλαμβάνει κάποια ευθύνη προς τον τερματισμό ή την επιβολή κυρώσεων στις κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει διαπράξει το Ισραήλ κατά των Παλαιστίνιων αθλητών και των παλαιστινιακών αθλητικών υποδομών.

Η ΔΟΕ εφαρμόζει την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας με υποκριτικό και επιλεκτικό τρόπο βάσει του παγκόσμιου πολιτικού πλαισίου και των συμφερόντων των αποικιακών δυνάμεων που κυριαρχούν σε αυτήν. Για παράδειγμα, η ΔΟΕ κάλεσε αμέσως σε αθλητική αλληλεγγύη με την Ουκρανία έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας, επιβάλλοντας ολοκληρωμένες κυρώσεις σε ρωσικά αθλητικά σώματα και Ρώσους αθλητές. Αντίθετα, όταν πρόκειται για το επί δεκαετίες σύστημα στρατιωτικής κατοχής και απαρτχάιντ του Ισραήλ, η ΔΟΕ επιβάλλει τις σκληρότερες των κυρώσεων όχι προς το Ισραήλ, αλλά προς τις αθλητικές ομοσπονδίες και τους μεμονωμένους αθλητές που τολμούν να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ισραήλ ή που παίρνουν ηθική θέση αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους. Σήμερα, καθώς οι Παλαιστίνιοι υπόκεινται σε γενοκτονία στη Γάζα, η ΔΟΕ απειλεί με «ταχεία δράση» οποιονδήποτε αθλητή ή στέλεχος πάρει μια ηθική στάση ενάντια στα ισραηλινά εγκλήματα.

Η ΔΟΕ επίσης αγνοεί πως ο ισραηλινός κατοχικός στρατός δημιούργησε ένα ειδικό καθεστώς για τους «Ολυμπιακούς αθλητές» στρατιώτες και τους παρέχει ειδικά προνόμια για να διασφαλίσει πως θα μπορέσουν να συνεχίσουν να προπονούνται και να αγωνίζονται ενώ παράλληλα υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό. Ο ισραηλινός στρατός υπολογίζει πως 150 Ισραηλινοί Ολυμπιακοί αθλητές υπηρετούν στο στράτευμα.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ λέει: «Πρέπει να είμαστε πολιτικά ουδέτεροι αλλά όχι απολίτικοι. Ξέρουμε καλά πως οι αποφάσεις μας έχουν πολιτικές προεκτάσεις και πρέπει να το εντάξουμε στη σκέψη μας». Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο. Στην περίπτωση του ισραηλινού καθεστώτος εποικιστικής αποικιοκρατίας, απαρτχάιντ και στρατιωτικής κατοχής, δίχως να αναφερθούμε στην εξελισσόμενη γενοκτονία του ενάντια στον λαό μας, η αποτυχία να θεωρηθεί το Ισραήλ υπεύθυνο είναι από μόνη της μια πολιτική στάση, η οποία εδραιώνει την ατιμωρησία τού για να συνεχίσει το μακελειό τού.

Σε όλη τη σύγχρονη ιστορία, οι αποφάσεις των «διεθνών» αθλητικών οργανισμών όπως η ΔΟΕ, η FIFA και άλλες, έχουν παίξει αποφασιστικό ρόλο στον τερματισμό παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας σε όλο τον κόσμο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο ρόλος που έπαιξαν οι αθλητικές κυρώσεις και το παγκόσμιο αθλητικό μποϊκοτάζ στη διάλυση του καθεστώτος απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, η ανάγνωση της ιστορίας δείχνει επίσης πως αυτές οι ηθικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν εύκολα. Τότε, οι διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί επικαλούνταν επίσης την αρχή της ουδετερότητας και τον διαχωρισμό του αθλητισμού από την πολιτική για να αντισταθούν στις εκκλήσεις για κυρώσεις στο απαρτχάιντ. Όμως, η παγκόσμια πίεση του Κινήματος Κατά του Απαρτχάιντ, κι έπειτα η πίεση από τα μέλη των οργανισμών, ιδιαίτερα στον Παγκόσμιο Νότο, απείλησε τα συμφέρονται αυτών των διεθνών αθλητικών οργανισμών, ωθώντας τους τελικά να επιβάλουν κυρώσεις στο καθεστώς απαρτχάιντ.

Στεκόμαστε με όσους διαδηλώνουν ενάντια στους αγώνες του Παρισιού για την επιβολή περιβαλλοντικά καταστροφικών υποδομών στη γαλλική αποικία της Ταϊτής, για τον εκτοπισμό των αστέγων και μεταναστών της πόλης, και για τη χρήση των αγώνων ως ένα εργαστήριο για παρεμβατική παρακολούθηση με τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτά τα κυριαρχούμενα από τη Δύση σώματα που ισχυρίζονται πως είναι παγκόσμια καταλαβαίνουν μονάχα τη γλώσσα της πίεσης. Ενωμένοι σε εκκλήσεις για δικαιοσύνη, έχουμε αρκετή ανθρώπινη δύναμη για να εφαρμόσουμε την απαραίτητη πίεση ώστε να τερματιστεί η συνενοχή και υποκρισία της ΔΟΕ. Αν όχι τώρα, πότε;

Υπογραφές:

Παλαιστινιακά αθλητικά σωματεία και κέντρα νεολαίας:

 1. ‘Aqqaba Sport Club
 2. Aboud Sport Club
 3. Abu Falah Sports Club
 4. Abu Nujaym Sports Club
 5. Abu Shukhaydam Sports Club
 6. Abwein Sports Club
 7. ad-Dhahiriya Youth Sports Club
 8. Ahli Atara Sports Club
 9. Ahli Dura Sports Club
 10. Ahli Hebron Sports Club
 11. Ahli-Balata Sport Club
 12. Aida Youth Center
 13. Ajja Sport Club
 14. Al -Fawar Youth Center
 15. Al Am’ari Refugee Camp Youth Social Center
 16. Al Awda Youth Center
 17. Al Bireh Youth Foundation
 18. Al Doha Sports Club
 19. Al Hadab Youth Sports Club
 20. Al Ittihad Sports Club
 21. Al Jalazone Youth Center
 22. Al Janiya Sports Club
 23. Al Karama Sports Club
 24. Al Madina Club- Nablus
 25. Al Madina Sports Club
 26. Al Majd Sports Club for People with Disabilities
 27. Al Malha Youth Sports Club
 28. Al Mughayyir Sports Club
 29. Al Rowad Sports Club
 30. Al Sharafa and Sateh Marhaba Sport Club
 31. Al Shuyukh Youth Club
 32. Al Ta’amra Youth Sports Club
 33. Al Wad Al Akhdar Sports Club
 34. Al Wehda Sports Club
 35. Al-Ahli Qalqilya Club
 36. Al-Arqa Youth Sport Club
 37. Al-Arroub Youth Center
 38. Al-Awda Club for Persons with Disabilities
 39. Al-Burj Youth Club
 40. Al-Ersal Sport Club
 41. Al-Fara’a Youth Center
 42. Al-Fondoqawmiya Sport Club
 43. Al-Istiklal Sports Club
 44. Al-Jalama Youth Club
 45. Al-Karmel Yatta
 46. Al-khader Sport Club
 47. Al-Lubban Al-Gharbi Youth Sports Club
 48. Al-Maniya Youth Sports Center
 49. Al-Mazra’a ash-Sharqiya Sports Club
 50. Al-Musatqbal Club for People with Physical Disabilities
 51. Al-Qustol Youth Club
 52. Al-Rama Youth Sports Club
 53. Al-Ramadin Youth
 54. Al-Sawya Club
 55. Al-Sila Al-Haretheya Sport Club
 56. Al-Siryani Club
 57. Al-Ta’awon Club for Persons with Disabilities
 58. Al-Walaja Youth Sports Club
 59. Al-Yamoun Youth Sport Club
 60. Al-Zawya Sport Club
 61. Alar Culture and Sport Club
 62. An- Nazla Ash- Sharqiya Club
 63. An-Nazla al-Gharbiya Club
 64. Anabta Sport Club
 65. Anin Sport Club
 66. Anza Sport Club
 67. Aqraba Sport Club
 68. Arab Orthodox Cultural Club
 69. Arab Orthodox Cultural Club- Beit Sahour
 70. Arraba Sport Club
 71. Arura Sports Club
 72. As-samu Youth Club
 73. Asira Al-Qibliya Sport Club
 74. Asira ash-Shamaliya Sport Club
 75. Askar Youth Center
 76. Attil Sport Club
 77. Azmout Sports Club
 78. Azzun Sport Club
 79. Bal’a Sport Club
 80. Balata Youth Center
 81. Bani Na’im Youth Club
 82. Barta’a Sport Club
 83. Battir Sports Club
 84. Bayt al-Rosh al-Fawqa Sports Club
 85. Bayt Fajar Youth Sports Club
 86. Bayt Sahur Women Sports Club
 87. Bayt Ula Sports Club
 88. Baytillu Sports Club
 89. Baytin Sports Club
 90. Bazarya Sport Club
 91. Beit Awwa Youth Club
 92. Beit Dajan Sport Club
 93. Beit Furik Sport Club
 94. Beit Iba Youth Sport Club
 95. Beit Kahil Sport Club
 96. Beit Lid Sport Club
 97. Beit Sira Sport Club
 98. Beit Ummar Youth Sport Club
 99. Beit Ur al-Fauqa Sports Club
 100. Beit Ur al-Tahta Sports Club
 101. Beita Sport Club
 102. Beitunia Sports Club
 103. Bethlahem Orthodox Club
 104. Bethlehem Sports Club for the Disabled
 105. Biddya Sport Club
 106. Bil’in Sport Club
 107. Birzeit Sports Club
 108. Brothers Sport Club
 109. Bruqeen Sport Club
 110. Budrus Sports Club
 111. Burin Sport Club
 112. Burqa Sport Club
 113. Burqa Youth Sports Club
 114. Catholic Action Club
 115. Central Valley Sport Club
 116. Dayr al-Sudan Sports Club
 117. Dayr Ibzi’ Youth Sports Club
 118. Dayr Qadis Sports Club
 119. De La Salle Sport Club
 120. Deir ‘Ammar Sport Club
 121. Deir ‘Ammar Youth Center
 122. Deir Abu Da’if Sport Club
 123. Deir Abu Masha’al Sports Club
 124. Deir Al- Ghusun Club
 125. Deir Jarir Sport Club
 126. Deir Nidham Youth Sports Club
 127. Deir-Ballut Club
 128. Deir-Sharaf Sport Club
 129. Dheisha Youth Center
 130. Duma Sport Club
 131. Dura Al-Qari’ Sport Club
 132. Dura Youth Club
 133. Ebal Sport Club
 134. Ein Arik Sports Club
 135. Ein Arik Youth Club
 136. Ein Sinya Youth Club
 137. Employees Club- Nablus
 138. Fahma Sport Club
 139. Faquoaa Sport Club
 140. Far’un Sport Club
 141. Habla Sport Club
 142. Halhul Sport Club
 143. Hebron Youth Club
 144. Hija Sport Club
 145. Hilal Arana Sport Club
 146. Hittin Sport Club
 147. Hugo Chavez Sports Club for People with Disabilities
 148. Husan Sport Club
 149. Huwara Sport Club
 150. Ibda’a Sports Club
 151. Iktaba Sport Club
 152. Immatain Youth Sport Club
 153. Irtah Youth Sport Club
 154. Irtas Youth Sports Club
 155. Iskaka Sports Club
 156. Islami Bethlehem Club
 157. Islami Ein Yabrud Sports Club
 158. Islami Qalqilya Club
 159. Islami Ramallah Club
 160. Ithna Ittihad Youth Sports Club
 161. Ittihad Bani Zaid Club
 162. Ittihad Bayt Liqya Sports Club
 163. Ittihad Dayr Dibwan Sports Club
 164. Ittihad Deir al-Hatab Sports Club
 165. Jaba’ Youth Sport Club
 166. Jabal Al-Nar Sport Club
 167. Jalboun Sport Club
 168. Jamma’in Sport Club
 169. Jannatah Youth Sports Club
 170. Jayyous Sport Club
 171. Jeinsafout Youth Club
 172. Jenin Sport Club
 173. Jenin Youth Veterans Charitable Association
 174. Jenin-Camp Youth Center
 175. Jifna Sports Club
 176. Jurat ash-Sham’a Youth Sports Club
 177. Jurish Sport Club
 178. Kafr Aboush Sports Club
 179. Kafr Malik Sports Club
 180. Kafr Ni’ma Youth Club
 181. kaubar Sports Club
 182. Khalil Rahman Equestrian Sports Club
 183. Khallet Al-Mayya Youth Sports Club
 184. Kharas Youth Sports Club
 185. Kharbatha Al-Misbah Club
 186. Kharbatha Bani Hareth Club
 187. Kifl Hares Sport Club
 188. Kufr –Ein Sport Club
 189. Kufr Ad-Dik Club
 190. Kufr Al-Labad Club
 191. Kufr Zibad Association Club
 192. Kufr- Ra’i Sport Club
 193. Kufr-Jammal Sport Club
 194. Kufr-Than Sport Club
 195. Kufr-Thilth Sport Club
 196. Lajee – Celtic Sports Club
 197. Madama Sport Club
 198. Maithalon Sport Club
 199. Majdal Bani Fadil Club
 200. Marah Ma’alla Sports Club
 201. Marah Rabah Youth Sports Club
 202. Marj Bin Amer Sport Club
 203. Mas-ha Sports Club
 204. Masafer Yatta Sports Club
 205. Mazari’ An Nubani Sports Clubs
 206. Mazra’a al-Qibliya Sports Club
 207. muslim Youth Club
 208. Nabi Ilyas Youth Club
 209. Nabi Saleh Sports Club
 210. Nablus Youth Club
 211. Nahalin Sports Club
 212. Nazlat ‘Isa Social Cultural Sport Club
 213. Ni’lin Sport Club
 214. Nuba Youth Sports Club
 215. Nur Shams Center
 216. Oref Sport Club
 217. Orthodox Ramallah Club
 218. Osarin Sport Club
 219. Palestine Bikers Club
 220. Palestine Climbing Association
 221. Palestinian American Sports Club
 222. Palestinian Women Sports Club
 223. Palestinian Young Women Club
 224. Qabatya Sport Club
 225. Qadura Youth Social Center
 226. Qaffin Sport Club
 227. Qarawat Bani Hassan Club
 228. Qarawat Bani Zeid Sports Club
 229. Qaryout Club
 230. Qibya Sports Club
 231. Qira Sports Club
 232. Qusen Sport Club
 233. Qusra Club Association
 234. Raba Sports Club
 235. Rabud Sport Club
 236. Rafat Sports Club
 237. Ramallah Youth sports Club
 238. Ramin Sport Club
 239. Ramun Sports Club
 240. Rantis Sports Club
 241. Ras Karkar Sports Club
 242. Rumana Sport Club
 243. Sa’ir Youth Club
 244. Saffa Sports Club
 245. Salah Al-Din Sport Club
 246. Salesian Youth Center
 247. Salfit Sport Club
 248. Salim Sport Club
 249. Samaritan Community Club
 250. Sanniriya sport Club
 251. Sareyyet Ramallah
 252. Sarra Youth Club
 253. Sarta Sport Club
 254. Seda Youth Sport Club
 255. Shabtin Youth Sports Club
 256. Shufa Youth Sports Club
 257. Shuqba Sport Club
 258. Shwayka Club
 259. Silat Ad-Dahr Sport Club
 260. Silwad Sports Club
 261. Silwad Youth Center
 262. Sinjel Sports Club
 263. Sons of Talouza Sports Club
 264. Surif Youth Club
 265. Susya Sport Club
 266. Ta’ank Sport Club
 267. Taffouh Sport Club
 268. Talfit Sport Club
 269. Tammun Sport Club
 270. Taraji Wadi Al-Nes sports Club
 271. Tariq ibn Ziyad Sports Club
 272. Tarqumiyah Youth Club
 273. Tayasir Sport Club
 274. Taybeh Orthodox Sports Club
 275. Tayibe Sports Club
 276. Thaqafi Al Bireh Sports Club
 277. The Capital of Birth Sport Club
 278. Thinnaba Sport Club
 279. Til Sport Club
 280. Tubas Club
 281. Tulkarm Cultural Sport Club
 282. Tulkarm Youth Center
 283. Tuqu’ Youth Sports Club
 284. Tura Sport Club
 285. Turmus Aya Sports Club
 286. Ubeidiya Youth Sports Club
 287. Umm Dar Sports Club
 288. Umm Safa Sports Club 
 289. Wadi Rahhal Youth Sports Club
 290. Ya’bad Young Woman Club
 291. Yabad Youth Club
 292. Yabrud Sports Club
 293. Yasid Sport Club
 294. Yasoof Sport Club
 295. Yatma Sports Club
 296. Yatta Youth Sport Club
 297. Youth Center No.1
 298. Za’tara Youth Sports Club
 299. Zaboba Sport Club
 300. Zawata Sports Club
 301. Zeita Sport Club

Παλαιστινιακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών

 1. Council of National and Islamic Forces in Palestine
 2. General Union of Palestinian Workers
 3. Palestinian Union of Postal, IT & Telecommunications Workers
 4. Palestinian Trade Union Coalition for BDS (PTUC-BDS)
 5. Palestinian NGO Network (PNGO)
 6. Palestinian National Institute for NGOs
 7. Federation of Independent Trade Unions
 8. Global Palestine Right of Return Coalition
 9. Palestinian Bar Association
 10. Palestinian Medical Association
 11. Occupied Palestine and Syrian Golan Heights Initiative (OPGAI)
 12. General Union of Palestinian Teachers (GUPT)
 13. Palestinian Federation of Unions of University Professors and Employees (PFUUPE)
 14. General Union of Palestinian Women
 15. General Union of Palestinian Writers
 16. Union of Palestinian Farmers
 17. Grassroots Palestinian Anti-Apartheid Wall Campaign (STW)
 18. Palestinian Campaign for the Academic & Cultural Boycott of Israel (PACBI)
 19. Popular Struggle Coordination Committee (PSCC)
 20. Palestinian Federation of New Unions
 21. Civic Coalition for the Defense of Palestinian Rights in Jerusalem
 22. Coalition for Jerusalem
 23. National Committee to Commemorate the Nakba
 24. Union of Public Employees in Palestine-Civil Sector
 25. General Union of Palestinian Peasants
 26. Union of Palestinian Charitable Organizations
 27. Union of Professional Associations
 28. Women Campaign to Boycott Israeli Products
 29. Palestinian Economic Monitor
 30. Union of Youth Activity Centers-Palestine Refugee Camps
 31. Agricultural Cooperatives Union
 32. National Committee for Grassroots Resistance
inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ