λονδίνο επιθέσεις 7/7

Όταν η Σ.Αραβία απειλούσε τη Βρετανία με νέα τρομοκρατικά χτυπήματα

Πριν από σχεδόν δέκα χρόνια οι ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας απειλούσαν ότι θα έκαναν ευκολότερη την πραγματοποίηση τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Λονδίνο εάν η βρετανική κυβέρνηση δεν διέκοπτε εισαγγελική έρευνα που αφορούσε χρηματισμό αξιωματούχων στο εμπορείο όπλων των δυο χωρών.

Επικαλούμενη απόρρητα έγραφα που είχαν έρθει τότε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Guardian, ανέφερε ότι εισαγγελείς απειλήθηκαν ότι αν συνέχιζαν τις έρευνες η χώρα θα βρισκόταν αντιμέτωπη με “μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση σαν αυτή της 7 Ιουλίου του 2005” και την “απώλεια της ζωής Βρετανών πολιτών στους δρόμους”.  Ο κίνδυνος σύμφωνα με την εφημερίδα προέρχονταν από την απειλή της Σαουδικής Αραβίας να διακόψει την ανταλλαγή πληροφοριών με τις βρετανικές αρχές, σχετικά με τη δράση τρομοκρατικών δικτύων.

Την πληροφορία υπενθυμίζει με μηνύματά του στο twitter to Wikileks

Δημοσιογραφικές πηγές της εποχής υποστήριζαν ότι πίσω από τις απειλές κρυβόταν ο διαβόητος πρίγκηπας Μπαντάρ, προσωπικός φίλος της Μάργκαρετ Θάτσερ και πρώην πρέσβης στην Ουάσινγκτον, ο οποίος για χρόνια είχε υπό τον έλεγχό του τους πιο σκοτεινούς μηχανισμούς της Σαουδικής Αραβίας και κατηγορούνταν για χρηματισμό από την βρετανική πολεμική βιομηχανία BAE.

Ακούστε το αφιέρωμα του INFO-WAR  στο ρόλο που παίζει τις τελευταίες δεκαετίες ο πρίγκηπας Μπαντάρ.

infowarlogoΟι εκπομπές διατίθενται δωρεάν.
Αν θέλετε όμως μπορείτε να ενισχύσετε το info-war.gr

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν από το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας παραδέχθηκε ότι δεν σκοπεύει να δημοσιοποιήσει έκθεση για την χρηματοδότηση από το εξωτερικό τρομοκρατικών οργανώσεων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα φωτογράφιζε και πάλι τη Σαουδική Αραβία.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ