Δολοφόνησαν με μια σφαίρα στο κεφάλι Παλαιστίνιο που είχε χάσει τα πόδια του από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς του 2008

ΟΗΕ: Σοκ και οργή για τη δολοφονία Παλαιστίνιου ΑμεΑ από το Ισραήλ

«Πραγματικά σοκαρισμένος» δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζείντ Ραάντ Αλ Χουσείν για τη δολοφονία Παλαιστίνιου σε αναπηρικό καροτσάκι από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Ο 29χρονος Ibrahim Nayef Ibrahim Abu Thurayeh, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε χάσει και τα δυο του πόδια κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα το 2008, συμμετείχε μαζί με εκατοντάδες Παλαιστίνιους σε πορεία διαμαρτυρίας όταν Ισραηλινοί στρατιώτες τον σκότωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Η διαμαρτυρία αφορούσε την απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και όλων των σχετικών αποφάσεων του ΟΗΕ.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταγγέλλει την ασύμμετρη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών και τόνίζει πως ήταν εμφανές ότι το θύμα δεν αποτελούσε απειλή για τα ισραηλινά στρατεύματα.

«Δεδομένης της αναπηρίας του, η οποία ήταν εμφανής σε αυτούς που τον πυροβόλησαν, η δολοφονία του είναι ακατανόητη – μια πραγματικά σοκαριστική και εξοργιστική πράξη» σημειώνει ο Ζείντ Ραάντ Αλ Χουσείν

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ