Μαρέβα μπεχράκη μητσοτάκη

Ο Μητσοτάκης γέμισε την Αθήνα με εικόνες του Μπεχράκη

Εικόνες από το δράμα των προσφύγων, που κατέγραφε ο φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης, δημιούργησε στο κέντρο της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σημερινή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια, σε κατειλημμένα κτίρια στις οδούς Σπ. Τρικούπη και Καλλιδρομίου, οδήγησε σε προσαγωγές 143 προσφύγων και μεταναστών. Οι φωτογραφίες μανάδων που κρατάνε στην αγκαλιά μωρά και εγκαταλείπουν τις εστίες τους βρίσκονται πλέον παντού σε διεθνή ΜΜΕ αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

H εφημερίδα Guardian αντέδρασε ακαριαία παρουσιάζοντας το έργο της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλο τον κόσμο. Στο ρεπορτάζ τους οι δημοσιογράφοι Άλεξ Κινγκ και Ιωάννα Μανουσάκη-Αδαμοπούλου αναφέρονται στα «καλά τεκμηριωμένα περιστατικά βίας εναντίον προσφύγων από την άκρα δεξιά και το ελληνικό κράτος» και προσθέτουν ότι σε αυτό το σκηνικό η περιοχή των Εξαρχείων προσέφερε προστασία και ασφάλεια στις οικογένειες που ζούσαν εκεί.

Τελικά το αμπέχονο που φορούσε η Μαρέβα στην έκθεση του Μπεχράκη ήταν μάλλον μια αναφορά στις δυνάμεις καταστολής που έρχονται.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ