Ο Μαρινάκης, το Μαξίμου και η προβοκάτσια για «πλιάτσικο»

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου με τη συνεργασία επιχειρηματιών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα να διασπείρουν φήμες περί πλιάτσικου στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να δικαιολογήσουν την παρέμβαση ΜΑΤ και εισαγγελέα.

Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε  το site “Παραπολιτικά” του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι αναλαμβάνει τις “βρώμικες” επικοινωνιακές δουλειές του Μαξίμου.

Ο εφοπλιστής είχε απαντήσει στις σχετικές κατηγορίες αποστέλλοντας εξώδικο κατά της εφημερίδας Αυγή χρησιμοποιώντας ως δικηγόρο τον πρώην εκλεκτό του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Μ.Βορίδη.

Ο Μαρινάκης είχε συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στο Κατάρ στο γνωστό “σαφάρι” επενδύσεων

Τη σκυτάλη ανέλαβαν στη συνέχεια ανώνυμοι λογαριασμοί ακροδεξιών χρηστών στο Twitter οι οποίοι τους τελευταίους μήνες σιγοντάρουν τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γ.Μουρούτη.

Τα σχετικά ψευδή μηνύματα άρχισαν να αναπαράγονται γρήγορα από μέλη και υποστηρικτές της ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα αλλά και από βουλευτές της κυβέρνησης όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο τελευταίος πάντως στη συνέχεια άρχισε να σβήνει από το λογαριασμό του τα σχετικά retweets – προφανώς όταν συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να κατηγορηθεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ακόμη και πρώην βουλευτές της ΝΔ όπως ο Στάθης Σαραφόπουλος από τη Δράμα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της παραπληροφόρησης με μηνύματα που ανέβαζαν στο twitter και σε προσωπικές τους ιστοσελίδες.

Την ίδια ώρα το Antinews, της στενής ομάδας ακροδεξιών συμβούλων του πρωθυπουργού, άρχισε από χτες να δημιουργεί κλίμα έντασης καταγγέλοντας ότι επιχειρείται να μετατραπεί η Μεσογείων σε πλατεία Ταξίμ.

Θυμίζουμε ότι ως επικεφαλής του Antinews εμφανιζόταν ο δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης, γνωστός στο παρελθόν ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Α.Παπανδρέου και στην υπόθεση του ΕΛΑ – όπου παρουσιαζόταν σαν γνώστης των αρχείων της ανατολικογερμανικής ΣΤΑΖΙ (ήταν η μαρτυρία του Ζήση που είχε ωθήσει τον συνήγορο υπεράσπισης Σπ. Φυτράκη να αναφωνήσει: «Πώς αναδείχτηκε ο μάρτυρας; Πώς συνεννοούνται στις υπηρεσίες;»).

Το Info-war.gr βρέθηκε χτες στο ραδιομέγαρο και κατέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν. Όσοι είχαμε ξαναπεράσει από την κεντρική είσοδο συνειδητοποιήσαμε ότι τα μέτρα περιφρούρησης των εργαζομένων στα τμήματα του κτιρίου όπου υπάρχει εξοπλισμός και αντικείμενα αξίας, είναι πολύ πιο αυξημένα σε σχέση με την περίοδο πριν από την κατάληψη του κτιρίου.

Ένα μικρό τμήμα του φωτογραφικού αφιερώματος από το εσωτερικό του ραδιομεγάρου μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικά θέματα:
Επικοινωνιακό επιτελείο Σαμαρά: Το μεγάλο μας τσίρκο
To video της εισβολής των ΜΑΤ στην ΕΡΤ3

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ