Καμμένος Παπαδόπουλος
Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας με τον πρώην σύμβουλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ.

Ο Καμμένος ήθελε να δώσει όλο το ελληνικό πετρέλαιο στις ΗΠΑ αποκαλύπτει η Washington Post

Νέα στοιχεία για τις επαφές του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και της Ελληνικής κυβέρνησης με τον ομογενή Γιώργο Παπαδόπουλο, που λειτουργούσε σαν σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, φέρνει στο φως η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ ετοιμαζόταν να αναλάβει καθήκοντα, ο Παπαδόπουλος έστειλε e-mail στους ανωτέρους του ενημερώνοντάς τους για τις θέσεις του Καμμένου. “Θέλουν να υπογράψουν διακυβερνητική συμφωνία με τις ΗΠΑ για όλα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης όλων των θαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων, και να αποτελέσουν προπύργιο (των ΗΠΑ) στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια” ανέφερε στο e-mail του.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε στείλει τα συγχαρητήριά του μέσω twitter στον Τζορτζ Παπαδόπουλος και ήταν ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που συναντήθηκε μαζί του . Ο Παπαδόπουλος είχε ζητήσει “ακρόαση” και από το Μαξίμου – αίτημα που επισήμως δεν έγινε δεκτό.

Η Washington Post αναφέρει ότι σε συνέντευξή του ο Έλληνας υπουργός Άμυνας δεν ζήτησε τη βοήθεια του Παπαδόπουλου για να προσεγγίσει τους συμβούλους του Τραμπ αλλά ότι είχε χαρακτηρίσει θετική την πρόταση ενεργειακής συνεργασίας που του είχε παρουσιάσει ο Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα από το e-mail του Παπαδόπουλου παρουσιάστηκε παραφρασμένο (σε σχέση με το κείμενο της Washington Post) σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης που παρέλειψαν να μεταφράσουν την αναφορά σε “όλα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης όλων των θαλάσσιων κοιτασμάτων”.

Ο Παπαδόπουλος είχε συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και τον Κώστα Καραμανλή.

Όπως ανέφερε παλαιότερα η Καθημερινή “ο Παπαδόπουλος συνεργαζόταν με το συντηρητικό ινστιτούτο Hudson ως σύμβουλος για τα θέματα της ενέργειας. Υπό αυτήν τη θέση διοργάνωσε μία από τις πρώτες ημερίδες για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» έχει δηλώσει ότι το θέμα «θα είναι ύψιστης προτεραιότητας για τις ΗΠΑ» αν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ