Απόσπασμα από βίντεο που παρουσίασε το αραβόφωνο Al Jazeera. Απεικονίζεται Παλαιστίνιος άμαχος με υψωμένα τα χέρια λίγο πριν εκτελεστεί από τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

Νέο βίντεο εκτέλεσης αμάχων από τον Ισραηλινό στρατό

Νέο βίντεο από τη Γάζα παρουσίασε την Τετάρτη το αραβόφωνο τηλεοπτικό Al Jazeera, στο οποίο απεικονίζεται η εκτέλεση από Ισραηλινούς στρατιώτες δύο Παλαιστινίων αμάχων που έφεραν λευκή σημαία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη διαλυμένη από την ισραηλινή επίθεση παραλιακή οδό Al-Rashid, νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας. Το βίντεο είναι παρμένο με τηλεφακό, από άγνωστη πηγή η οποία βρίσκεται βόρεια του σημείου. Οι δύο Παλαιστίνιοι φαίνονται να κινούνται προς βορρά επιχειρώντας πιθανότατα να επιστρέψουν στα σπίτια τους στη βόρεια Γάζα.

Στον δρόμο τους βρίσκεται μια ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών. Ο ένας από τους αμάχους πλησιάζει τους στρατιώτες κρατώντας λευκό πανί και σύντομα χάνεται από το πλάνο. Έπειτα από λίγο, βλέπουμε τον έτερο να απομακρύνεται προς τον νότο τρομαγμένος, κρατώντας κι αυτός λευκό πανί στα χέρια. Οι στρατιώτες τον ακολουθούν και τον εκτελούν εν ψυχρώ, ενώ εκείνος έχει σηκωμένα τα χέρια. Σε αργότερο πλάνο βλέπουμε τα άψυχα σώματα και τον δύο ανδρών, περικυκλωμένα από στρατιώτες και μπουλντόζες — μια ομάδα άλλων Παλαιστινίων εκτοπισμένων παρακολουθεί. Μία από τις μπουλντόζες παίρνει το σώμα του ενός μαζί με χώμα από το έδαφος, και τον θάβει πρόχειρα σε παρακείμενα συντρίμμια.

Δείτε παρακάτω το βίντεο του αραβόφωνου Al Jazeera, με μετάφραση στα αγγλικά από το Middle East Eye. [ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο περιέχει σκηνές βίας. Αν και είναι από απόσταση, παραμένει σκληρό]

Το βιντεοσκοπημένο υλικό αποτελεί άλλη μία στις αμέτρητες καταγραφές διάπραξης εγκλημάτων πολέμου από τον ισραηλινό στρατό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε όχι μονάχα το έγκλημα, την εκτέλεση αμάχων που μάλιστα κρατούσαν και λευκή σημαία, αλλά και μια προσπάθεια πρόχειρης απόκρυψης του εγκλήματος, με το θάψιμο των σωμάτων των θυμάτων. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πότε συνέβη το περιστατικό που φαίνεται στο βίντεο.

Οι επιθέσεις και δολοφονίες Παλαιστίνιων που προσπαθούν να γυρίσουν στα σπίτια από τα οποία εκτοπίστηκαν είναι μια από τις πιο καλά καταγεγραμμένες πρακτικές του ισραηλινού στρατού, όπως και οι επιθέσεις σε αμάχους που περιμένουν ή προσπαθούν να φτάσουν στην ολίγιστη ανθρωπιστική βοήθεια που το Ισραήλ επιτρέπει να εισέλθει στη Γάζα. Οι αναφορές για τέτοιου είδους περιστατικά φτάνουν μέχρι και πίσω στον περασμένο Νοέμβριο.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ