Μήνυμα Αχέντ Ταμίμι στην Ελλάδα: Μποϊκοτάρετε το Ισραήλ

του Λεωνίδα Βατικιώτη / kommon.gr
Ήταν περασμένες 2 το πρωί και ετοιμαζόμασταν να φύγουμε από το μπαρ στη Ραμάλα, όταν τα κινητά των Παλαιστίνιων φίλων μας άρχισαν να χτυπούν και το ένα μήνυμα να διαδέχεται το άλλο. Πολύ σύντομα μας εξήγησαν: «Έφοδος του κατοχικού στρατού στη γειτονιά της Αχέντ Ταμίμι»!

Η Αχέντ Ταμίμι έγινε γνωστή όταν μπήκε στη φυλακή επειδή χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη. Η Αχεντ Ταμίμι είναι μία τυπική Παλαιστίνια τρομοκράτης, όπως βαφτίζει το εβραϊκό κράτος κάθε αγωνιστή που μπαινοβγαίνει στη φυλακή επειδή μάχεται ενάντια στην κατοχή. Η 18χρονη σήμερα Αχέντ πολύ σύντομα έγινε σύμβολο της αντίστασης ενάντια στους εβραϊκούς εποικισμούς που φυτρώνουν σαν μανιτάρια με τη χρηματοδότηση του σιωνιστικού κράτους, κι ας έχει καταδικάσει κατ’ επανάληψη ο ΟΗΕ την ανέγερσή τους.

Μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι των Ταμίμι ο στρατός κατοχής είχε ήδη αναχωρήσει αφού πρώτα συνέλαβε έναν αγωνιστή, από ένα γειτονικό σπίτι. Παρότι ήταν αργά επισκεφθήκαμε το σπίτι των Ταμίμι. Τη λίγη ώρα που μείναμε εκεί η ίδια η Αχέντ και ο πατέρας της μας εξήγησαν την καταπίεση που υφίστανται καθημερινά από το στρατό κατοχής. Επίσης, τις ύβρεις, τις προσβολές και τις προκλήσεις από τους Εβραίους έποικους.

Με την ευκαιρία της ζητήσαμε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό. Στάθηκε μπροστά από το πορτρέτο του νεκρού ξαδέρφου της, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής, και μας είπε τα ακόλουθα:

«Γεια σας, είμαι η Αχέντ Ταμίμι από το Νεμπί Σαλάχ, είμαι 18 χρονών. Καλώ τον ελληνικό λαό να υποστηρίξει την Παλαιστίνη και να αγωνιστεί ενάντια στην ισραηλινή – σιωνιστική κατοχή. Επίσης να μποϋκοτάρει το Ισραήλ γιατί όταν αγοράζουν ισραηλινά προϊόντα παίρνουν τα χρήματα κι αγοράζουν όπλα, σφαίρες και σκοτώνουν τα παιδιά της Παλαιστίνης. Ελπίζω όλοι οι λαοί να υποστηρίξουν την Παλαιστίνη και να αγωνιστούν με τον παλαιστινιακό λαό».

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ