γαζα

LIVE Εξελίξεις από τη Γάζα 28/10/2023

17:00 Η Duaa Ajrami, 5 ετών, είναι η μόνη που επέζησε από την οικογένειά της. Οι γονείς, τα αδέρφια και οι αδερφές της δολοφονήθηκαν όλοι από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Γάζα. Αυτή τη στιγμή τη φροντίζει η θεία της.


10:50 Σύμφωνα με ανταποκριτή του Al Jazeera οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στη βόρεια Γάζα, κοντά στο νοσοκομείο Al-Kala, ενώ ανατολικά της Ράφα στη νότια Γάζα χτυπά το πυροβολικό.

Η Tanya Haj Hassan, από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και συνιδρυτής του λογαριασμού μέσων κοινωνικής δικτύωσης @GazaMedicVoices, λέει ότι για τους ανθρώπους στη Γάζα αυτή τη στιγμή, υπάρχει «αυτή η βαθιά αίσθηση του ότι είναι μόνοι».

«Ένας από τους συναδέλφους μου σήμερα στη Γάζα είπε ότι όλος ο κόσμος μας παρακολουθεί να σφαγιαζόμαστε στην τηλεόραση και απλώς παρακολουθεί σιωπηλά», είπε η Χασάν στο Al Jazeera.

«Αυτό αντικατοπτρίζει επίσης έναν συγκεκριμένο τύπο ψυχολογικού τραύματος του να νιώθεις τελείως απομονωμένος και να νιώθεις ότι ο κόσμος σιωπά οικειοθελώς στον πόνο και τα βάσανά σου», πρόσθεσε.


6:00 Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο εξακολουθούν να μην έχουν επαφή με τους ανθρώπους τους στη Γάζα λόγω του αποκλεισμού στις επικοινωνίες που επέβαλε το Ισραήλ. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν ξέρουν αν οι συγγενείς τους θα είναι ζωντανοί τις επόμενες ώρες καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή αμάχων σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη.
5:35 Πληροφορίες για εισβολή Ισραηλινών δυνάμεων στον καταυλισμό προσφύγων Al Jalazoun στη Ραμάλα.


5:30 Σκηνές φρίκης στη Γάζα καθώς τα θύματα των βομβαρδισμών δεν μπορούν να καλέσουν σε βοήθεια ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία λόγω του απόλυτου μπλακάουτ στις επικοινωνίες που επέβαλε το Ισραήλ


05:00 Πληροφορίες για βομβαρδισμούς στις περιοχές Beach Camp, Al-Rimal Al-Gharbi και Al-Shati camp καθώς και κοντά στα νοσοκομεία Al Shiba και Indonesian

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ