Γάζα εξελίξεις ειδήσεις ζωντανά live

LIVE Εξελίξεις από τη Γάζα 03/11/2023

15:15 Συνεχίζονται τα χτυπήματα του ισραηλινού στρατού στα περίχωρα του νοσοκομείου Al-Quds στην περιοχή Tel al-Hawa στη νοτιοδυτική πόλη της Γάζας. Τα παρακάτω βίντεο από την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο πριν λίγη ώρα, που δηλώνει πως καπνός και σκόνη απλώνονται μέσα στο νοσοκομείο και οι 14.000 άμαχοι (κυρίως γυναίκες και παιδιά) που έχουν βρει καταφύγιο εκεί ζουν σε καθεστώς φόβου και πανικού.


14:30 Σύμφωνα με την UNRWA, τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις του Ισραήλ σε τέσσερα από τα καταφύγιά της στη Γάζα μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες. Συνολικά, σχεδόν 50 εγκαταστάσεις της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας έχουν πληγεί από τις 7 Οκτωβρίου, πολλές από αυτές με άμεσα χτυπήματα.


14:00 Τους 9.227 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Μεταξύ αυτών 3.826 παιδιά και 2.405 γυναίκες. Περισσότεροι από 32.500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Ashraf al-Qudra, περισσότερα από 1.200 παιδιά βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια, 136 άτομα παραϊατρικού προσωπικού έχουν σκοτωθεί, 25 ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί εντελώς και έχουν υπάρξει επιθέσεις σε 126 νοσοκομεία και 50 ιατρικά κέντρα. Ο al-Qudra πρόσθεσε πως 12 καρκινοπαθείς έχουν πεθάνει λόγω της παύσης λειτουργίας του νοσοκομείου ΤΙΚΑ.


11:30 Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Σφοδροί βομβαρδισμοί ξεκίνησαν και πάλι στην περιοχή πέριξ του νοσοκομείου al-Quds, στην περιοχή Tel al-Hawa στην πόλη της Γάζας.

Μέλος της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου δημοσίευσε βίντεο με τραυματίες να δέχονται βοήθεια σε νοσοκομείο στη Γάζα, σχολιάζοντας «Αριθμός εκτοπισμένων αμάχων και εργαζομένων τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα του συνεχούς βομβαρδισμού στην περιοχή του νοσοκομείου Al-Quds».

Πολλαπλοί νεκροί αναφέρονται και από τις νέες επιθέσεις στους προσφυγικούς καταυλισμούς Bureij και Nuseirat, όπως και στην πόλη Deir el-Balah στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Χθες βράδυ χτυπήθηκαν επίσης ο προσφυγικός καταυλισμός Jabalia, η Beit Lahiya και η περιοχή al-Zaytoun στην πόλη της Γάζας.

Το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είναι ουσιαστικά αποκλεισμένο από το νότιο. Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν μπλοκάρει τις δύο κεντρικές οδούς νότια και δυτικά της πόλης της Γάζας (οδός Salah al-Din και παραλιακή al-Rashid), με αναφορές για επιθέσεις σε οχήματα αμάχων που προσπαθούν να διαφύγουν προς εκείνες τις κατευθύνσεις. Η παραλιακή al-Rashid, εκτός από τα ισραηλινά τανκς που την έχουν μπλοκάρει, βομβαρδίζεται τακτικά από αεροπορία και ναυτικό.

Ήταν μια άλλη βίαιη νύχτα στη Δυτική Όχθη, με τις ισραηλινές δυνάμεις να σκοτώνουν αρκετούς Παλαιστίνιους. Τουλάχιστον 140 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου. Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι 5 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν σε μια ολονύκτια επιδρομή του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Jenin, η οποία διήρκεσε περίπου εννέα ώρες. Στον προσφυγικό καταυλισμό al-Fawwar νότια της Χεβρώνας, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν άλλους πέντε. Στον προσφυγικό καταυλισμό Qalandiya κοντά στη Ραμάλα, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εργάτες στο Ισραήλ από τη Γάζα, των οποίων η τύχη αγνοούνταν από τις 7 Οκτωβρίου φαίνεται πως επεστράφησαν στη Γάζα μέσω του ελεγχόμενου από το Ισραήλ περάσματος Karem Abu Salem (Kerem Shalom) στα ανατολικά της Ράφα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ