Κυκλοφορεί το soundtrack του ντοκιμαντέρ «Τελευταίο Ταξίδι» από τον Rsn

O Rsn, κατά κόσμον Άρης Αζιλαζιάν, κυκλοφορεί στις 10 Μαΐου το soundtrack του ντοκιμαντέρ «Τελευταίο Ταξίδι». O δίσκος απαρτίζεται από 13 κομμάτια, τα οποία είναι βασισμένα στα κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη καθώς και στα πλάνα του Άρη Χατζηστεφάνου, σκηνοθέτη και εμπνευστή του ντοκιμαντέρ «Τελευταίο Ταξίδι», το οποίο απέσπασε το βραβείο του καλύτερου ελληνικού ντοκιμαντέρ για το 2022 στο 24ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η καθηλωτικά ατμοσφαιρική σύνθεση του Rsn, διανθίζεται από τις αφηγήσεις του Γιάννη Αγγελάκα και της Όλιας Λαζαρίδου, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται σε τρία από τα κομμάτια του δίσκου. Οι χαρακτηριστικά ανεξίτηλες χροιές τους καταφέρνουν να γεφυρώσουν τη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, ενώ ο συνδυασμός τους με τις κλιμακωτές μουσικές καταγραφές του Rsn να προσφέρουν μια βιωματική εμπειρία ακρόασης.

Το πρώτο single του δίσκου με τίτλο «Nara» και τη συμμετοχή του Γιάννη Αγγελάκα, κυκλοφορεί στις 3 Μαΐου ενώ ο δίσκος θα είναι διαθέσιμος σε digital release στις 10 Μαΐου.

Ο Rsn μαζί με την μπάντα του, θα παρουσιάσουν ζωντανά τη μουσική του OST στις 17 Μαΐου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, με την ταυτόχρονη προβολή της ταινίας, υπό την Αιγίδα του City Festival και της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

Το design του εξαιρετικού εξωφύλλου του δίσκου έχουν επιμεληθεί για ακόμη μια φορά οι TillNoon ενώ το mastering υπογράφει ο Γιάννης Μαρκοπουλιώτης.

Tracklist

1). Entrance
2). Sakura
3). Osaka Συμμετοχή Γιάννης Αγγελάκας
4). Skit #1
5). Nara Συμμετοχή Γιάννης Αγγελάκας
6). Asakusa
7). Yoshiwara
8). Skit #2
9). Karoshi
10). Hiroshima Συμμετοχή Όλια Λαζαρίδου
11). Hope
12). Skit #3
13). Exit

Quotes:

Athens Voice
«Η κινηματογραφική διάσταση τονίζεται υποδειγματικά από την μουσική του Rsn»

Provocateur
«Εκπληκτικά πλάνα, υπέροχη αισθητική, σκοτεινή τζαζ, ηλεκτρονικοί ήχοι και τρομερό δέσιμο της τότε εποχής με το σήμερα»

Lifo
«Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εγχώρια ντοκιμαντέρ που έχουμε δει εδώ και καιρό»

Το Βήμα
«Απρόσμενα ενδιαφέρον αποτέλεσμα»

Mic.gr
«Πανάξια λόγου η εμπνευσμένη μουσική επένδυση του Rsn. Όχι μόνο χορογραφεί ιδανικά το Τελευταίο ταξίδι, αλλά υπογραμμίζει τις αντιθέσεις και τις εναλλαγές ρυθμού και φωνής με τρόπο πρωτότυπο και ακουστικά δυναμικό.»

Find Rsn on:

Facebook: https://bit.ly/3p1r3Lf
Instagram : https://bit.ly/2WlYTyn
Spotify: https://spoti.fi/38dFQvr

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ