Βενεζουέλα

Κλιμακώνονται οι προσπάθειες ανατροπής της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν τη Βενεζουέλα στη λίστα με τους υποστηρικτές τρομοκρατίας, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει ληφθεί τη τελική απόφαση, σύμφωνα με το Reuters.

Οι συζητήσεις για το θέμα προχώρησαν πολύ τις τελευταίες μέρες, με πρωτοβουλία του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος εδώ και καιρό πιέζει για μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση Μαδούρο, σύμφωνα με πηγή του Reuters.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί προθεσμία για την τελική απόφαση σχετικά με το αν η Βενεζουέλα θα προστεθεί στη λίστα.

Η προσθήκη της Βενεζουέλας στη λίστα θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες οικονομικές κυρώσεις σε μια χώρα που ήδη πλήττεται από τον υπερπληθωρισμό, τη μαζική μετανάστευση και τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Όπως εξήγησε πρόσφατα ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, οι αμερικανικές κυρώσεις ευθύνονται για το τεράστιο κύμα μεταναστών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη Βενεζουέλα.

Μιλώντας στο νέο ντοκιμαντέρ Make the Economy Scream που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες, ο πρώην ειδικός παρατηρητής του ΟΗΕ, Αλφρεντ ντε Ζάγιας αλλά και ο οικονομολόγος και συγγραφέας Μαρκ Βάισμπροτ αναφέρονται στις επιπτώσεις των κυρώσεων στην κυκλοφορία φαρμάκων και τροφίμων.

Η κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον της Βενεζουέλας την τελευταία δεκαετία ξεκίνησε με την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να την εντάξει στη λίστα των χωρών που απειλούν την εθνική ασφάλεια.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ