απέλαση

Κάποιος λέει ψέμματα για την παράνομη επιστροφή προσφύγων

Ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη στην Εφημερίδα των Συντακτών ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση της παράνομης επιστροφής δέκα Σύρων προσφύγων που έχει προκαλέσει ανοιχτή αντιπαράθεση της ελληνικής κυβέρνησης με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει ότι οι πρόσφυγες έστελναν απεγνωσμένα μηνύματα σε αλληλέγγυους να τους προστατεύσουν από την επιστροφή ενώ οι αρχές τους οδηγούσαν εν αγνοία τους στην Τουρκία.

Ή Ύπατη Αρμοστεία με ανακοίνωσή της είχε εκφράσει την ανησυχία της για την επιστροφή δέκα Σύρων αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα προς την Τουρκία καταγγέλοντας ότι δεν εξετάστηκε το αίτημα ασύλου τους.

Από την πλευρά του όμως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιχείρησε να διαψεύσει ότι οι Σύροι πρόσφυγες επιστράφηκαν στην Τουρκία παράνομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΦ.ΣΥΝ, η Ελληνική Αστυνομία, που εισέβαλε στο ΠΙΚΠΑ Λέρου και συνέλαβε τους πρόσφυγες, δεν είχε ενημερώσει τους πρόσφυγες για τον τελικό τους προορισμό, τον οποίο οι ίδιοι συνειδητοποίησαν από το στίγμα του κινητού τους.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ