αστυνομία μμε πυρκαγιές δημοσιογράφοι κανάλια copaganda προπαγάνδα μπάτσων

Καλύτερες δημόσιες σχέσεις με ΜΜΕ έχει η αστυνομία!

Πηγή: mediaTVnews

Πύρινα μέτωπα παντού, η Ελλάδα καίγεται. Η απελπισία των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές της Σαρωνίδας, στα χωριά στα Δερβενοχώρια, στο Λουτράκι, τη Ρόδο ξεχειλίζει από τις οθόνες της TV. Πυροσβέστες λιποθυμούν και στα social media κυριαρχούν οι ειδήσεις-σχόλια για την κινητοποίηση εθελοντών, τη συμμετοχή του Ρουβίκωνα, την κινητοποίηση ανθρώπων από τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα. Η έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία μηχανισμών κατάσβεσης, τους ελάχιστους πυροσβέστες κυριαρχεί.

Τα τηλεοπτικά κανάλια όμως προβάλλουν τις «ηρωικές» πράξεις της αστυνομίας! Σε όλα τα Μέσα, κυρίως στις τηλεοπτικές εκπομπές που λειτουργούν ως «δελτία Τύπου» της γενικής γραμματείας ενημέρωσης του Μαξίμου, η πληροφόρηση για το τι ακριβώς κάνουν οι αστυνομικοί στα μέτωπα των πυρκαγιών βρίσκεται εδώ και μέρες σε πρώτο πλάνο. Μπορεί οι πυροσβέστες να λιποθυμούν αλλά στην TV δείχνουν αστυνομικούς: να σώζουν παιδί, γιαγιά, σκυλί. Με εικόνες, πλάνα και φωτογραφίες της ίδιας της υπηρεσίας. Της ομάδας επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του υπουργείου της Αστυνομίας!

Διαθέτει τον καλύτερο επικοινωνιακό μηχανισμό, εφάμιλλο πλέον του Μαξίμου. Με φωτογράφους, καμεραμάν, κάμερες υψηλής ευκρίνειας και συνεργεία κάλυψης. Το υλικό μοντάρεται, σκηνοθετείται και αποστέλλεται στα μίντια. Τα οποία το προβάλλουν «αμάσητο», χαίρονται μάλιστα γιατί καλύπτουν ανέξοδα τηλεοπτικό πολύτιμο χρόνο. Η πυροσβεστική από την πλευρά της δεν έχει ομάδα προπαγάνδας, ούτε δημόσιες σχέσεις να «παίξει» με το θυμικό του κόσμου. Έναν λογαριασμό έχει που πληροφορεί τον κόσμο για τις πυρκαγιές και την κινητοποίησή της. Και φυσικά τα ενσωματωμένα ΜΜΕ δεν μιλούν για τις ανάγκες της πυροσβεστικής και την ανάγκη προσλήψεων πυροσβεστών.

Αντιθέτως, στις πλέον «κυβερνητικές εκπομπές» αναζητούν ευθύνες για τις πυρκαγιές, σε όλους εκτός από την κυβέρνηση της ΝΔ. Τους δημάρχους, αν είναι δε και από κόμμα της αντιπολίτευσης ακόμη καλύτερα, τους ίδιους τους κατοίκους, τον άνεμο και φυσικά την κλιματική κρίση. Κρίση η οποία, όπως είναι παραδεκτό στη λογική προπαγάνδας ξεπλύματος των κυβερνητικών ευθυνών, δεν χρειάζεται ούτε πυροσβέστες, ούτε σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών, ούτε ενίσχυση της δημόσιας παρέμβασης…


inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ