Καλιφόρνια: Μια «ιδιωτική ΔΕΗ» δείχνουν οι έρευνες για τη φονική πυρκαγιά

Πηγή: cnbc.com
Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία ότι η εταιρεία PG&E ευθύνεται για την πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας, που ονομάστηκε Camp Fire, σύμφωνα με το δικηγόρο μίας από τις ομάδες θυμάτων της πυρκαγιάς.

Συνολικά από την πυρκαγιά στη Βόρεια Καλιφόρνια 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 9 χιλιάδες κτίρια και τεράστιες εκτάσεις υπολογίζεται ότι καταστράφηκαν. Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται ακόμη.

Όμως, ο δικηγόρος Michael Danko, που εκπροσωπεί μία ομάδα εναγόντων που έχασαν τα σπίτια τους και τα υπάρχοντά τους, δήλωσε την Τετάρτη ότι «σε αυτή την περίπτωση γνωρίζουμε πάρα πολλά».

Ο Danko εξήγησε ότι οι διαθέσιμες πληροφορίες περιλαμβάνουν μαρτυρίες, αλλά και μία έκθεση συμβάντων ασφαλείας της PG&E που είχε κατατεθεί στην Επιτροπή Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας της Καλιφόρνιας. Η έκθεση αφορά προβλήματα στον εξοπλισμό της εταιρείας κοντά στην περιοχή όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η PG&E ανακοίνωσε ότι, αν για την πυρκαγιά ευθύνεται ο εξοπλισμός της, το κόστος της ζημιάς θα μπορούσε να ξεπεράσει την ασφαλιστική της κάλυψη και να βλάψει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Μετά τη δήλωση αυτή, οι μετοχές της έπεσαν κατά 21% και η αξία της μειώθηκε κατά 3,7 δις δολάρια.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ