αναρχικές δικαιοδοσίες Νέα Υόρκη Πόρτλαντ Σιάτλ Τραμπ

ΗΠΑ: Αναρχικοί κατέλαβαν τη Νέα Υόρκη… σύμφωνα με τον Τραμπ

Τον «μπαμπούλα» των αναρχικών φαίνεται να χρησιμοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ, στην προσπάθειά του να κερδίσει πόντους και ψήφους ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Σε μία πρωτοφανή κίνηση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ όρισε τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας ως «αναρχικές δικαιοδοσίες», επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τους στερήσει ομοσπονδιακά έσοδα.

Οι πόλεις που έλαβαν αυτόν τον «ορισμό» είναι η Νέα Υόρκη, το Πόρτλαντ της πολιτείας του Όρεγκον και το Σιάτλ της πολιτείας της Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης την Δευτέρα, οι πόλεις έλαβαν τον ορισμό αυτόν διότι «έχουν επιτρέψει στη βία και την καταστροφή περιουσίας να επιμείνουν και έχουν αρνηθεί να λάβουν εύλογα μέτρα για να αντιμετωπίσουν εγκληματικές ενέργειες».

Ο «ορισμός» ακολουθεί ένα υπόμνημα του Ντόναλντ Τραμπ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με το οποίο διέτασσε τον επικεφαλής του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού να εκδώσει εντός 30 ημερών οδηγίες προς τις ομοσπονδιακές αρχές για την περικοπή της χρηματοδότησης των πόλεων που θα εντάσσονταν στη συγκεκριμένη λίστα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Εάν η πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ επαληθευτεί, η Νέα Υόρκη θα μπορούσε να χάσει έως και το 7,5% των ετήσιων εσόδων της, πάνω από 7 δισ. δολάρια, που προέρχονται από ομοσπονδιακές χρηματοδοτήσεις.

Μάλλον όχι τυχαία, οι τρεις αυτές πόλεις έχουν δημάρχους που προέρχονται από το αντίπαλο κόμμα των Δημοκρατικών. Οι τρεις δήμαρχοι, Μπιλ Ντε Μπλάζιο της Νέας Υόρκης, Τεντ Γουίλερ του Πόρτλαντ και Τζένι Ντούρκαν του Σιάτλ, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία κατακεραυνώνουν την «απερισκεψία και την κομματική στράτευση του Λευκού Οίκου». «[Η κίνηση] αυτή είναι απόλυτα πολιτική κι αντισυνταγματική. Ο Πρόεδρος παίζει φτηνά πολιτικά παιχνίδια με χρηματοδοτήσεις που ρυθμίζονται από το Κογκρέσο», δήλωσαν οι τρεις δήμαρχοι.

Ο Κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, επίσης από το κόμμα των Δημοκρατικών, δήλωσε πως οι αρχές της πολιτείας θα οδηγήσουν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στα δικαστήρια, αν όντως επιχειρηθεί η περικοπή χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ