Η πρεσβεία των ΗΠΑ γιόρτασε ή τίμησε τη δολοφονία του Φλόιντ;

Μνημείο υποκρισίας αποτελεί η απόφαση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα να αναρτήσει πινακίδα με το σύνθημα Black lives Matter, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ από την αστυνομία.

Οπως μας θύμισε σήμερα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ, Ρόμπερτ Ράιχ, από εκείνη την ημέρα η αστυνομία στις ΗΠΑ έχει σκοτώσει άλλους 967 ανθρώπους. Άλλοι ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων στους 1068 – δηλαδή περίπου τρεις νεκροί την ημέρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο αριθμός των δολοφονιων από την αστυνομία όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά σημείωσε και μικρή άνοδο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Οι μαύροι πολίτες ενώ αποτελούν μόνο το 13% του πληθυσμού δολοφονούνται κατά μέσο όρο τρεις φορές περισσότερο από τους λευκούς.

Ερευνα του policeviolencereport.org αποδεικνύει ότι οι μαύροι έχουν 27% περισσότερες πιθανότητες να δολοφονηθούν από την αστυνομία, ενώ έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες να οπλοφορούν και 36% λιγότερες πιθανότητες να απειλούν κάποιον, όταν τους χτυπά η αστυνομία.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ