Αν τολμάτε ψηφίστε εναντίον μας είναι η απειλή που εξαπολύει η Ουάσινγκτον προς όλες τις χώρες που δεν αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα τους κράτους του Ισραήλ

Οι ΗΠΑ απειλούν τώρα και τον ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ

«Θα τη θυμόμαστε αυτή την ημέρα όταν μας ζητηθεί για ακόμη μια φορά να κάνουμε την μεγαλύτερη (οικονομική) συνεισφορά στα Ηνωμένα Έθνη» ανέφερε η Αμερικανίδα πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για το σχέδιο που καταδικάζει τη μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Απομονωμένη από εχθρούς και συμμάχους η Ουάσινγκτον απειλούσε εδώ και 48 ώρες όποιον είχε στόχο να υπερψηφίσει την πρόταση.

Ήρθε η στιγμή να αρχίσουμε να σημειώνουμε ονόματα είχε δηλώσει μια ημέρα νωρίτερα η Αμερικανίδα διπλωμάτης απηχώντας τις απειλές του προέδρου Τραμπ ότι θα διακόψει τη χρηματοδότηση χωρών που θα στηρίξουν το ψήφισμα στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

«Αφήστε τους να ψηφίσουν εναντίον μας. Θα γλιτώσουμε τόσο λεφτά» είπε ο «διαβολικά καλός» πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι απειλές του Τραμπ αφορούν ως επί το πλείστον μικρές χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής που εξαρτώνται από την οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ.

Τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας με 128 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 35 αποχές έδειξαν ποιοι πέρασαν τελικά στα κατάστιχα της Ουάσινγκτον

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ