φαντασία στην εξουσία Magic de Spell Μάριος Λώλος

«Η φαντασία στην εξουσία» — Magic de Spell σε φωτογραφίες Μάριου Λώλου

Δώδεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τριάντα χρόνια από το θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου, το σύνθημα «η φαντασία στην εξουσία» των φοιτητών του γαλλικού Μάη, παραμένει επίκαιρο.

Το τραγούδι «Η φαντασία στην εξουσία» γράφτηκε από τον αείμνηστο Στέλιο Βαμβακάρη, πρωτοπόρο μουσικό που ασχολήθηκε και με τις κοινές ρίζες blues και ρεμπέτικου. Με την ερμηνευτική συμμετοχή του Παύλου Σιδηρόπουλου και σε στίχους του Πάνου Ηλιόπουλου (Κάτω Σεληνόπουλος), ανθρώπου που επηρέασε με τη δράση του, την πορεία του ελληνικού ροκ στη δεκαετία του ‘80. Ηχογραφήθηκε αρχικά από το γκρουπ «Ρομαντικοί παραβάτες» το 1986.

Σήμερα, οι Magic de Spell επαναφέρουν τη «Φαντασία στην εξουσία» μέσα από μια ζωντανή ηχογράφηση της δικής τους εκδοχής του τραγουδιού. Μαζί με τον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο και τις φωτογραφίες του – ντοκουμέντα των τελευταίων δώδεκα χρόνων, παρουσιάζουν την πορεία και τον αγώνα των ανθρώπων για την κοινωνική χειραφέτηση και την ελπίδα.

Το video αυτό, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 12:00, αφιερώνεται στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Παύλου Σιδηρόπουλου.