Η Ελλάδα δεύτερη στον κόσμο σε νεκρούς από κορονοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκων

Στο σύνολο των χωρών του πλανήτη μόνο οι Βερμούδες, μια μικροσκοπική νησιωτική χώρα με 64.000 κατοίκους, είχε περισσότερους νεκρούς από Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκους σε σχέση με την Ελλάδα, στις 3 Αυγούστου. Στο παρακάτω γράφημα προσθέσαμε στην εφαρμογή του Our World in Data ενδεικτικά χώρες από την Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη για να δούμε τις διακυμάνσεις των τελευταίων μηνών. Το γράφημα παρουσιάζει τον αριθμό νέων θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων φτάνοντας μέχρι τις 3 Αυγούστου.

Ο αδιάψευστος κριτής όμως για το τι συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα είναι ο παρακάτω πίνακας που περιλαμβάνει όλες τις χώρες του κόσμου. (Πατώντας την εικόνα μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον πίνακα)

Παρά την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα όμως, μέλη των αρμόδιων επιτροπών, όπως ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης αναρτούν χιουμοριστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικη΄ς δικτύωσης εναντίον όσων ζητούν τη λήψη μέτρων για την προστασία του πληθυσμού. Σε πρόσφατη ανάρτηση του στο Facebook την οποία συνόδευσε με φωτογραφία μιας κατσίκας σε ξαπλώστρα (!) ανέφερε ότι η «η επόμενη υποπαραλλαγή της Όμικρον θα έχει τον κωδικό Μπε!». Λίγες ημέρες νωρίτερα αναφερόμενος σε όσους κρούουν των κώδωνα του κινδύνου έκανε λόγο «τσουναμολόγους» και αστειευόταν παρουσιάζοντας αντεστραμμένα γραφήματα για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ