Οι Άγγλοι «ασθενείς»: Για βιομηχανία ψευδών καταγγελιών μιλούν ξενοδόχοι

Η διοίκηση του νοσοκομείου Ρόδου πρόκειται να κινηθεί νομικά σε βάρος Άγγλου ασθενή, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και προέβη σε σειρά από καταγγελίες, αναφορικά με τις συνθήκες νοσηλείας του, αναφέρει η ΕΡΤ.

Βρετανικές ταμπλοίντ παρουσιάζουν φωτογραφίες του ασθενή που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν τις καταγγελίες αλλά στην πραγματικότητα δεν δείχνουν τίποτα σχετικό. Η Daily Mail μάλιστα αναφέρει ότι ο ασθενής αναγκάστηκε να κάθεται πάνω στα ούρα του για πέντε ημέρες, χωρίς να παρουσιάζει καμία απόδειξη.

Ο Στέφεν Μος είχε ζητήσει να μεταφερθεί σε βρετανικό νοσοκομείο αλλά το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από την ασφαλιστική του εταιρεία.

Με κοινή ανακοίνωση της διοίκησης, του ιατρικού προσωπικού και των εργαζομένων στο ίδρυμα, γίνεται σαφές ότι οι καταγγελίες του ασθενή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι συνθήκες θα πρέπει φυσικά να διερευνηθούν καθώς κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι στην Ελλάδα των μνημονίων η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ιδανική (παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού).

Η υπόθεση έρχεται στον απόηχο της αποκάλυψης ότι Βρετανοί τουρίστες σε όλη τη Μεσόγειο καταθέτουν ψευδείς καταγγελίες προκειμένου να κερδίζουν αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρείες και τοπικές επιχειρήσεις.

Στις αρχές Ιουνίου ξενοδόχοι της Ισπανίας απειλούσαν να αποκλείσουν από τα πακέτα διακοπών Βρετανούς τουρίστες τους οποίους κατηγορούν ότι έκαναν ψευδείς καταγγελίες που στοίχισαν στον κλάδο 60 εκατομμύρια ευρώ μόνο το 2016.

Σύμφωνα με την ένωση ξενοδόχων της Ισπανίας οι καταγγελίες τροφικής δηλητηρίασης αυξήθηκαν κατά 700% στη Μαγιόρκα σε διάστημα 12 μηνών. Οι ξενοδόχοι υποστηρίζουν ότι ολόκληρες οικογένειες Βρετανών καταγγέλλουν τροφικές δηλητηριάσεις χωρίς να παρουσιάζουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο πέρα από την απόδειξη του εστιατορίου – ακόμη και αν την ίδια ημέρα δεν έχει παρουσιαστεί κανένα ανάλογο κρούσμα.

inffowar logo

Βοήθησε το INFO-WAR να συνεχίσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία

Για περισσότερες επιλογές πατήστε εδώ